Erişilebilirlik

Beyaz Saray’dan Trump-Erdoğan Görüşmesine İlişkin Açıklama


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’de Fırat’ın doğusuna operasyon sinyali vermesinin ardından Başkan Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda görüştü. Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada iki liderin Türkiye ve Amerika’nın güvenlik endişeleri dahil ikili konuları ve terörle mücadeleyi ele aldıkları belirtildi.

Beyaz Saray’dan telefon görüşmesine ilişkin yapılan yazılı açıklamada “İki başkan Suriye'de iki ülkenin güvenlik hedeflerine ulaşmaları için koordinasyonu sürdürme konusunda mutabık kaldı” denildi.

Türkiye’den de telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin benzer bir açıklama gelmişti. Türkiye Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede ikili konuların yanı sıra güvenlik ve terörle mücadele konuları başta olmak üzere Suriye'de yaşanan son gelişmeler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'a Türkiye’nin PKK/PYD/YPG terör örgütünün varlığı ve eylemlerinden kaynaklanan meşru güvenlik endişelerini aktardı. İki liderin Suriye bağlamında daha etkin bir koordinasyon sağlanması konusunda mutabakata vardığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Fırat'ın doğusundaki bölgeleri huzura ve güvene kavuşturmakta kararlıyız. Türkiye, Fırat'ın doğusundaki terör bataklığına müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybetmiştir. Bundan sonra tek bir günlük gecikmeye dahi tahammülümüz yoktur” demişti.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG