Erişilebilirlik

Beyaz Saray'dan Ankara'daki Saldırıya Kınama


Polislerin beklediği alanın hemen ötesinde üstü örtülü cesetlerin yanı başında ağlayan bir kişi
Polislerin beklediği alanın hemen ötesinde üstü örtülü cesetlerin yanı başında ağlayan bir kişi

Obama yönetimi, Ankara’da Gar yakınlarında ‘Barış, Emek ve Demokrasi Mitingi’nde düzenlenen ve en az 86 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı kınadı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price tarafından yayınlanan açıklamada, Ankara’daki saldırı “en sert dille” kınandı.

Açıklamada, “Bu saldırının daha önce planlanan barış gösterisinde düzenlenmesi, bu saldırının arkasında olanların [ahlaken ve vicdanen] ne kadar çökmüş olduğunu gösteriyor ve aynı zamanda bölgedeki ortak güvenlik tehditleriyle mücadele etme ihtiyacını ortaya koyuyor” denildi.

Ölenlerin aile ve yakınlarına Washington’un “en derin taziyelerinin” bildirildiği açıklamada, bu “anlamsız şiddet olayında” yaralananlara da acil şifa dilendi..

Amerika’nın “terör belasına karşı” Türk devleti ve halkıyla yan yana duracağı vurgulanan Beyaz Saray açıklamasında, bu tarz şiddet olaylarının terörle mücadele konusundaki kararlılığı caydıramayacağı, yalnızca güçlendireceğinin altı çizildi.

ABD Dışişleri'nden de kınama geldi

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de, Washington’un “barışçı göstericileri hedef alan çirkin terör saldırısını kınadığını bildirdi. Kirby, Türk halkına ve özellikle kurban yakınlarına Amerikan hükümetinin taziyelerini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında Türkiye’de şu anda yaşanan şiddet ortamında tüm Türk vatandaşlarının teröre karşı barış konusunda kararlı ve birlik içinde duruş sergilemesinin önemli olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca Amerika’nın Türk halkıyla birlikte durduğu ve Türkiye’yle ortak terör tehdidiyle mücadeleye devam konusundaki kararlılık yeniden vurgulandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG