Erişilebilirlik

Beyaz Saray’daki Üst Yöneticiler Arasında Kriz


Başkan Donald Trump’ın yeni İletişim Direktörü Anthony Scaramucci, göreve başladığı gibi Beyaz Saray’ı karıştırdı. Beyaz Saray Genel Sekreteri Reince Priebus ve Baş Stratejisti Steve Bannon ile ilgili ağır ifadeler kullandığının ortaya çıkmasının ardından Scaramucci hızını alamadı ve CNN canlı yayınında da tehditler savurdu.

Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci, CNN yayınına telefonla bağlandı, yönetimden bilgi sızdıranların başında Beyaz Saray Genel Sekreteri Reince Priebus’un geldiğini ima etti.

Scaramucci, Beyaz Saray tarihinde en çok sızıntının bu yönetimde yaşandığını savundu. “Balık baştan kokar” diyen Scaramucci, “Reince Priebus sızıntının kaynağı olmadığını açıklamak istiyorsa, izin verelim yapsın” dedi.

“Beyaz Saray’da kokmayan iki balık var. Onlar da ben ve Başkan” diye konuşan Scaramucci, çalışanların bilgi sızdırmasından dolayı öfke duyduğunu söyledi.

Başkan Trump’la konuştuğunu da belirten yeni İletişim Direktörü, “Başkan bana tam destek veriyor. Bilgi sızdıranların kimler olduğu hakkında gayet iyi bir fikrimiz var” dedi.

Scaramucci’nin CNN’deki açıklamaları, New Yorker dergisi muhabiri Ryan Lizza ile telefon görüşmesinin ortaya çıkmasının peşinden geldi.

Ryan Lizza, Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı Twitter mesajında, Scaramucci'nin Çarşamba akşamı ABD Başkanı Donald Trump’ın da içinde olduğu bir grupla yemek yediğini yazdı. Bunun üzerine New Yorker muhabirini arayan Scaramucci, mesajın kaynağını öğrenemeyince sinirlendi ve Priebus ve Bannon için bazı hakaretamiz ifadeler kullandı.

Beyaz Saray iletişim ekibinin tamamını işten atacağını söyleyen Scaramucci, Priebus için “Kahrolası paranoyak bir şizofren" dedi.

Scaramucci, New Yorker internet sitesinde yayınlanan Lizza ile telefon konuşma kayıtlarında Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon için de ağır konuştu ve “Ben onun gibi cinsel tatmin amacıyla burada bulunmuyorum, ülkeme hizmet için buradayım" dedi.

Scaramucci, daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu konuşmayı yalanlamayarak, "Bazen renkli bir dil kullanırım. Bu alanda bundan kaçınacağım ama Trump’ın gündemi için tutkuyla mücadele etmekten vazgeçmeyeceğim" yazdı.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders kendisine bu konuda sorulan bir soruya, “Renkli bir dil kullanmış, bir daha yapacağını sanmıyorum” yanıtını verdi ve özür dilenecek konunun kişileri ilgilendirdiğini söylemekle yetindi. Başkan Trump, Reince Priebus ve Steve Bannon’dan ise konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG