Erişilebilirlik

Beyaz Saray'da Yeni İstifa


Anthony Scaramucci'nin Beyaz Saray'daki görevi oldukça kısa sürdü.
Anthony Scaramucci'nin Beyaz Saray'daki görevi oldukça kısa sürdü.

Beyaz Saray’a iki hafta önce atanan iletişim direktörü Anthony Scaramucci, Başkan Donald Trump’ın yeni Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly’nin talebi üzerine istifa etti.

Serbest tavırları gözlerden kaçmayan Scramucci, geçen hafta bir basın kuruluşuna verdiği demeçte kullandığı uygunsuz ifadelerle de dikkat çekmişti.

Beyaz Saray'da Yeni İstifa
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

Donald Trump, göreve geldiği altı aydan bu yana siyasi çalkantılar yaşayan ve basına haber sızdırılmasından kurtulamayan Beyaz Saray’a çekidüzen vermesi amacıyla John Kelly’yi genel sekreter olarak atamıştı. Geçen haftaya kadar iç güvenlik bakanlığı görevini yürüten Kelly, aynı zamanda Deniz Piyade Kuvvetleri’nden emekli bir orgeneral.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders tarafından yapılan kısa açıklamada, Scaramucci’nin “temiz bir başlangıç yapma ve kendi ekibini oluşturması” yönünde Kelly’nin önünü açmaya karar verdiği bildirildi.

Beyaz Saray Genel Sekreteri, tüm personeli denetlemekle görevli. Uzmanlar, emekli Orgeneral Kelly’nin bu görevi devralmasıyla birlikte Beyaz Saray personeline disiplin getireceği beklentisini dile getiriyor.

Kelly’nin karşısındaki en ciddi sorunlardan biri de, Beyaz Saray’dan basına haber malzemesi sızdırılmasıyla mücadele etmek olacak. Beyaz Saray’dan sızdırılan haberler, altı aydır görev yapan Başkan Trump’ı oldukça güç durumda bıraktı.

İstifaya zorlanan Scaramucci hakkındaysa kamuoyu çok bilgi sahibi değil. New York finans çevrelerinde çalışan Scaramucci, New Yorker dergisine verdiği demeçte, bir süre önce Beyaz Saray genel sekreterliğinden istifa eden Reince Priebus ve Trump’ın baş stratejisti Steve Bannon hakkında kaba ve cinsel içerikli aşağılayıcı ifadeler kullanmıştı.Scaramucci, Beyaz Saray'dan basına bilgi sızdıran kişinin Priebus olduğunu iddia ediyordu.

Scaramucci’nin istifası, John Kelly’nin Beyaz Saray genel sekreterliği görevine başlamasından birkaç saat sonra açıklandı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG