Erişilebilirlik

5 Yaşında Çocuğa Tecavüz Zanlısı Tutuklandı


İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşında bir kız çocuğuna cinsel saldırının zanlısı Pakistan uyruklu 18 yaşındaki M.V., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Küçükçekmece Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “İstanbul Küçükçekmece’de cinsel istismar suçunun faili olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu şahıs, bugün çıkarıldığı mahkemece cinsel saldırı suçundan tutuklanmıştır” denildi.

Küçükçekmece'de 3 gün önce cinsel saldırıya uğrayan 5 yaşındaki kız çocuğunun evinin önünde baygın halde bulunduğu iddia edilmişti. Hastanede tedavi altına alınan küçük kızın ailesine de gerekli psikolojik desteğin verildiği açıklandı.

Olayın ardından mahallede protesto gösterileri yapıldı. Saldırının faili Perşembe günü gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. 18 yaşındaki Pakistan uyruklu zanlının Türkiye’ye yasadışı yollardan giren kaçak göçmen olduğu belirlendi. Türk basını zanlının beraberinde gözaltına alınan 8 arkadaşının da sınırdışı edildiğini yazdı.

Öte yandan, bu olayın ardından yine aynı ilçede bir çocuğa daha cinsel istismar haberi geldi.

Türk basınında yer alan iddiaya göre, 37 yaşındaki A.M., takip ettiği 7 yaşındaki bir kızın peşinden bir binaya girdi ve kız çocuğunun bağırmasının ardından kaçarak uzaklaştı. Polis, kamera kayıtlarından ulaştığı saldırganı yakaladı, 37 yaşındaki zanlının daha önceden sabıkası olduğu belirtildi.

Çocuk tecavüzüne tepki büyüyor

VOA Türkçe 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz konusunda İstanbul sokaklarında halka mikrofon uzattı.

Olayla ilgili görüş bildiren vatandaşlar, olayı vahşet olarak niteleyerek, saldırganın büyük bir cezaya çarptırılması ve sınırdışı edilmesi gerektiğini söylediler.

Çocuk Tacizlerine Tepkiler Sürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:23 0:00

Türkiye’de çok sayıda “başıboş” kaçak göçmen sorununun olduğunu ifade eden vatandaşlar, güvenliklerinden endişe ettiklerini ve devletin bu konuda önlem alması gerektiğini vurguladılar.

VOA Türkçe muhabirinin görüştüğü göçmenler de, olaydan dolayı üzgün ve şok olduklarını belirtirken, bir kişinin işlediği bir olayın tüm göçmenlere mal edilmemesi gerektiği mesajını verdiler.

Alaaddin Derviş adlı bir Suriyeli göçmen, “Pakistanlı bir kişi kötü bir şey yaptıysa, bu bütün Pakistanlılar kötüdür anlamına gelmez. Genelleştirmek doğru değil” ifadesini kullandı.

Türkiye'deki Göçmenler Küçükçekmece'deki Olayı Değerlendirdi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Pakistanlı göçmen Feyyaz Ahmad da olayın yabancılara kötü gözle bakılmasına yol açmamasını istedi: Bir tekstil fabrikasında çalışan iki çocuk babası Ahmad, "İnşallah bir daha yaşanmaz. Saldırganın tutuklandığını duydum. Buradan medya aracılığıyla kurbanın yakınlarına en içten taziyelerimi sunarım. Olayı ilk duyduğumda gerçekten korktum. Çünkü bu bizlerin de başına gelebilir. Ben de olayı kınayan diğer tüm Türklere katılıyorum. Umarım bu olay, Türkiye’deki yabancılara kötü gözle bakılmasına yol açmaz" diye konuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG