Erişilebilirlik

Berlin'de Merkel Netanyahu Zirvesi


Berlin'de Merkel Netanyahu Zirvesi
Berlin'de Merkel Netanyahu Zirvesi

Alman Başbakanı Angela Merkel Berlin'i ziyaret eden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştü. Görüşmede ağırlıklı olarak Orta Doğu barış süreciyle Kuzey Afrika ve Arap ülkelerinde yaşanan gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Görüşmeden sonra basına açıklama yapan Merkel, İsrail-Filistin görüşmelerinin yeniden başlamasından ve iki devletli bir çözümü öngören bir planın geliştirilmesinden yana olduğunu vurguladı. Merkel, en geç bu yıl sonbahara kadar Filistin'i bir devlet olarak öngören bir planın oluşturulmasının tüm bölgenin istikrarı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Netanyahu ise müzakerelerin yeniden başlayabilmesi için iki tarafın yeni bir yol haritası geliştirmesi gerektiğini, Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimlerinin kendileri açısından aşılabilecek bir sorun olduğunu söyledi.

İki lider arasında geçen Şubat ayında BM Güvenlik Konseyi'nde, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerini kınayan karar tasarısının vetosu sonrasında diplomatik kriz yaşanmış, Merkel Netanjahu’yu barış konusunda diplomatik inisiyatif almamakla suçlamıştı.

XS
SM
MD
LG