Erişilebilirlik

Berlin’de Araba Kalabalığa Daldı


Berlin'de bir aracın kalabalığın arasına dalması sonucu en az bir kişi hayatını kaybetti ve beşi ağır en az 12 kişi yaralandı. Polis, olaya neden olan sürücünün yoldan geçenler tarafından yakalandığını ve sorgulamasının devam ettiğini açıklarken, bir sözcü "Olayın kasıtlı bir eylem mi, trafik kazası mı yoksa tıbbi bir acil durum mu olduğunu şu an kesinlikle söyleyemeyiz. Uzmanlar olay yerinde araştırma yapıyor, zanlının sorgulaması da sürüyor" bilgisini verdi.

Polis sözcüsü, sürücüsünün 29 yaşında Alman vatandaşı bir Ermeni olduğu yönündeki bilgileri doğruladı.

Polis ve çok sayıda görgü tanığının aktardıklarına göre olay yerel saatle 10.26‘da Berlin’in tanınmış alışveriş caddesi Kurfürstendamm’ın devamındaki Tauenzien Caddesi ile birleştiği kavşakta meydana geldi.

Zanlı, kullandığı gümüş renkli Renault Clio marka arabasıyla iki caddenin birleştiği köşede kaldırımda bulunan ve çoğu öğrencilerden oluşan bir gruba daldı. Berlin’i ziyaret ettiği öğrenilen öğrenci grubundan yaralananlar olurken, gruba eşlik eden bir kadın öğretmen yaşamını yitirdi.

Zanlının burada yaşanan olaydan sonra arabasını geri vitese takarak, tekrar caddeye yöneldiği, kullanmaya devam ettiği ve yaklaşık 250 metre uzaklıkta bulunan bir mağazanın vitrinine çarparak durduğu haber verildi. Burada arabadan inen şoförün orada bulunanlar ve yoldan geçenler tarafından tutulduğu ve olay yerine gelen polise teslim edildiği de bildirildi.

Polis tarafından kelepçelenerek başının üzerinde bir battaniye ile yakında bulunan Federal Polis Müdürlüğü'ne götürülen zanlının da olayda hafif yaralandığı ve tedavi altına alındığı açıklandı. Bir polis sözcüsü, zanlının olaydan ötürü şok altında olduğunu ve gözaltına alınması anında direnmediğini duyurdu.

Sözcü, olayın terör saldırısı olduğu yönünde sosyal medyadan yayılan söylentileri haklı çıkaracak herhangi bir bulguya ulaşılmadığını söyleyerek, "Bu konuda yapılan spekülasyonlara kesinlikle katılmıyorum. Soruşturma henüz tamamlanmadı" dedi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, olayın yaşandığı yerin 19 Aralık 2016’da Tunus kökenli radikal dinci Anis Amri'nin kullandığı bir kamyonla daldığı Noel Pazarı’nın hemen karşısında olması nedeniyle, bugün yaşananın da bir terör saldırısı olduğu yönünde yorum yapmıştı. Noel Pazarı saldırısında 12 insan yaşamını yitirmiş, yaklaşık 70 kişi de yaralanmıştı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG