Erişilebilirlik

Belçika’da Halkın Üzerine Araç Sürüldü


Belçikalı yetkililer Antwerp kentinde bir Fransız vatandaşının aracını yüksek hızla alışveriş bölgesinde kalabalığın üzerine sürmesinin ardından kentte güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, aracın Perşembe sabahı yolunun kesildiği ve 39 yaşında Muhammed R. olarak adı açıklanan Fransa’da yaşayan kişinin gözaltına alındığı belirtildi.Yetkililer olayın ardından kent merkezindeki güvenlik önlemlerini arttırdı.

Yetkililer, araçta bıçaklar, av tüfeği ve içinde bilinmeyen sıvı bulunan gaz bidonu buldu.

Olayda yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Olay, bazı aşırı grupların Avrupa’da araçla gerçekleştirdikleri saldırıları akıllara getirdi. Geçen yıl Berlin ve Nice’de, Çarşamba günü de 4 kişinin yaşamını yitirdiği Londra’da araçlarla saldırı düzenlenmişti.

Savcılık ofisinden yapılan açıklamada, “Dün Londra’da yaşananlar nedeniyle olay federal savcılık tarafından ele alınıyor” denildi. Savcılık genelde aşırıların saldırılarıyla ilgileniyor.

Belçika Başbakanı Charles Michel, “Tetikteyiz, güvenlik güçlerimiz çok iyi iş çıkardı” dedi.

Olay, 22 Mart 2016’da Brüksel havaalanı ve metrolara düzenlenen saldırılarda 32 kişi yaşamını yitirmesinin birinci yıldönümünden bir gün sonra yaşandı.Belçika’da, o günden buyana en üst ikinci derecede terör alarmı uygulanıyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG