Erişilebilirlik

Belçika'da Bir Hastada Aynı Anda İki Farklı Varyant


Belçika’da Mart ayında COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden 90 yaşındaki bir kadın hastaya Corona virüsünün iki farklı varyantının aynı anda bulaşmış olduğunun tespit edildiği açıklandı. Hasta kadının Corona virüsü aşısı yaptırmamış olduğuna dikkat çekildi.

Belçika’da bilim kurulu tarafından kamuoyuyla paylaşılan araştırma, bu yıl Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Bulaşıcı Hastalıklar Kongresi’nde de tartışıldı. Uzmanlar, yapılan çalışmalar sonucunda bunun mümkün olduğunun görüldüğünü, bir kişiye aynı anda iki farklı varyantın bulaşabileceğini söyledi.

Yapılan açıklamada, 90 yaşındaki kadın hastaya aynı anda virüsün Güney Afrika ve İngiltere’de görülen Alfa ve Beta varyantlarının bulaştığının tespit edildiği belirtildi. Hastanın virüsü iki farklı kişiden aldığı ifade edildi.

COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden 90 yaşındaki kadın hastanın herhangi bir aşı yaptırmadığına da dikkat çekildi.

Uzmanlar, bunun çok nadir görülen bir durum olduğunu ve aynı anda iki farklı varyantın bulaştığı tespit edilen ilk vaka olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

Belçika Bilim Kurulu, ülkede her iki varyantın da aktif olarak görüldüğünü belirtiyor. Öte yandan Avrupa Komisyonu, son dönemde dünya genelinde hızla yayılan Delta varyantının AB ülkelerinde bu yaz ayları boyunca en sık görülen varyant olacağı uyarısında bulundu. Hali hazırda aralarında İngiltere, İspanya ve Portekiz’in de bulunduğu ülkelerde Delta varyantı nedeniyle vaka sayılarında artışlar yaşanıyor.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG