Erişilebilirlik

Bedri Baykam'a Bıçaklı Saldırı


Kars'taki İnsanlık Anıtı
Kars'taki İnsanlık Anıtı

Ressam Bedri Baykam İstanbul’da bıçaklandı. Adı Mehmet Çelikel olarak açıklanan saldırganın akşam saatlerinde teslim olduğu bildirilidi.

Kars'ta bulunan İnsanlık Anıtı'na yürüyüş düzenlemek amacıyla sanatçılarla bir araya gelen Baykam, toplantının ardından saldırıya uğradı. Saldırıda Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuğba Kurtulmuş da yaralandı. Baykam ve Kurtulmuş’un ameliyattan sonra yoğun bakıma alındığı belirtildi.

Saldırgan Mehmet Çelikel, Baykam’ın kendisine hakaret ettiğini savundu, "o nedenle bıçakladım," dedi.

Baykam ve diğer sanatçılar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “ucube” olarak nitelediği İnsanlık Anıtı’na 23 Nisan tarihinde yürüyüş düzenlemek için toplanmıştı. Baykam toplantı sırasında yaptığı konuşmada, “Bir sanatsal katliamı engellemek için buradayız. Bu heykel şayet yıkılırsa, bütün dünya Talebanlar’ın Buda Heykeli’nden sonra bu da Türkiye’nin Buda hamlesi diye ister istemez bunu tüm dünyaya duyuracak," diye konuşmuştu.

Öteyandan Kars’ta İnsanlık Anıtının yıkımı çalışmaları başladı. Yıkımı yapacak şirketin anıtı sökmede kullanılacak iskeleleleri kurmakta olduğu bildiriliyor

XS
SM
MD
LG