Erişilebilirlik

Bayraktar SİHA Litvanya’ya Teslim Edildi 


Litvanya Savunma Bakanlığı, yüzlerce Litvanyalı’nın Ukrayna için satın almak üzere bağış kampanyası yapmasının ardından, Türkiye'den Bayraktar silahlı insansız hava aracını teslim aldıklarını açıkladı.

Türk savunma firması Baykar Makina, Haziran ayında yaptığı açıklamada insansız hava aracını ücretsiz olarak hibe edeceğini bildirmiş, Litvanya hükümeti bağış kampanyasında toplanan paranın 1,5 milyon Euro’sunu silahlandırmaya, toplanan yaklaşık 6 milyon Euro’nun geri kalanını ise Ukrayna'ya insani yardım için harcamayı taahhüt etmişti.

Litvanya hükümetinin paylaştığı fotoğraflarda, üzerinde Litvanya ve Ukrayna'nın renklerinde bir şahin logosu bulunan insansız hava aracının teslim edildiği görülüyor. Litvanya'da internet üzerinden yapılan bir oylamada uçağa bu kuşun adı verildi.

Ukrayna, son yıllarda Baykar'dan 20'den fazla Bayraktar TB2 SİHA satın aldı ve 27 Ocak'ta 16 adet daha sipariş etti. Bu parti Mart ayı başında teslim edildi.

Baykar geçen hafta da Ukrayna’da düzenlenen bir bağış kampanyasında Bayraktar TB2 modelinden "birkaç tane" satın almak için yeterli fonun toplanması üzerine, Ukrayna'ya üç SİHA hibe edeceğini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG