Erişilebilirlik

Batman’da İntihar Saldırısı Irak Sınırında Operasyon


Batman’ın Kozluk İlçesi’nde jandarma karakoluna öğle saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Araç Bekirhan Beldesi’nde jandarma karakolu önünde patlatıldı. Karakol önündeki kontrol noktasında meydana gelen patlamada, ikisi asker üç kişi yaralandı. Yetkililer, karakolun hedeflendiğini ancak yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle, saldırganların karakola ulaşamadığını söyledi. Saldırganlar aranıyor. Yaralılar Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bazı araçların da hasar gördüğü patlama yeri güvenlik çemberine alınarak inceleme başlatıldı.

Bu arada Irak sınırında bulunan Avaşin-Basyan bölgesinde hareketlilik tespit eden Türk Silahlı Kuvvetleri operasyon düzenledi. Uçakların bombaladığı bölgede 5 PKK’lının etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada PKK’lıların geçiş güzergahı olarak kullandığı Hakkari, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Hatay bölgelerinde operasyonların sürdüğü belirtilerek son bir haftada 42 PKK’lının etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Operasyonlarda 3 askerin yaşamını yitirdiği, 18 askerin ise yaralandığı ifade edilerek, “Hudut bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde hafta içinde 3 bin 837 kişi yakalanmış ve bol miktarda uyuşturucu, akaryakıt ve kaçak sigara ele geçirilmiştir” denildi.

Açıklamanın detayları şöyle: “Şırnak/Beytüşşebap-Merkez (Bestler Dereler, Cudi Dağı), Hakkari/Yüksekova, Diyarbakır/Lice, Bingöl/Genç, Elazığ/Arıcak, Mardin/Dargeçit ve Hatay-Osmaniye-Gaziantep bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edilmiştir. İcra edilen operasyonlarda; 42 terörist etkisiz hale getirilmiş, 9 roketatar, 14 makineli tüfek, 2 uçaksavar makineli tüfek, 49 piyade tüfeği, 4 keskin nişancı tüfeği ve 214 el bombası ele geçirilmiş, 24 EYP tespit edilerek imha edilmiş, yaklaşık 1350 kilo amonyum nitrat, 119 tüp, 1 adet 120 mm havan mühimmatı, 4 adet 82 mm havan mühimmatı, 68 roketatar mühimmatı, 5 mayın, 43 bin 500’ü AK-47 Piyade tüfeği mühimmatı olmak üzere yaklaşık 60 bin hafif silah mühimmatı ve çok miktarda EYP yapımında kullanılan kablo ve fünye ele geçirilmiştir. Teröristler tarafından kullanılan 33 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiştir. Diyarbakır/Lice'de çalıntı, terör nitelikli ikiz plaka kaydı bulunan ve bölücü terör örgütü tarafından patlayıcı madde eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen bir araç ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 77 bin 937 adet kök kenevir, 140 kilo uyuşturucu, 270 kilo toz esrar, 650 kilo kubar esrar, 2 bin 500 litre akaryakıt ve 291 bin 480 paket kaçak sigara ele geçirilmiş, sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 3 bin 837 kişi yakalanmıştır."

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz güçlü” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG