Erişilebilirlik

Batı Virginia'da Sel Felaketi


Batı Virginia eyaleti valisi, en az 23 kişinin ölümüne yol açan son yüz yılın en büyük sel felaketinin ardından olağanüstü hal ilan etti.

Vali Earl Ray Tomblin, 44 ilçeyi kapsayan felaketin büyük ve yıkıcı olduğunu söyledi, önceliklerini arama ve kurtarma çalışmalarına yoğunlaştırdıklarını bildirdi.

Perşembe günü kısa sürede kaydedilen 25 cm yağışla birlikte eyaletin iç ve güneybatı bölgelerindeki akarsularda taşma yaşandı ve civar kentlerle kasabaları su bastı.

Greenbriar İlçesi Şerifi Jan Cahill, yolların tahrip olduğunu, köprülerin kullanılmaz hale geldiğini, evleri su bastığını, selin karayolundan parçalar kopardığını ve kaldırımları “muz kabuğu gibi soyduğunu” söyledi.

Onbinlerce kişiyse su baskınlarının ardından elektriksiz kaldı. Çok sayıda kişi evlerinde mahsur bekliyor. Yaklaşık 500 kadar kişi çıkmalarını sağlayacak köprünün sel tarafından çökmesi yüzünden, bir alışveriş merkezinde mahsur kaldı.

Bazı Batı Virginilalılar, evlerinin çatısına çıkarak yardım çağrısı yaptı.

Vali eyalet Ulusal Muhafızları’nı yardım çalışmalarında görevlendirdi.

Meteoroloji uzmanları çok küçük bir alanda yaşanan fırtınaların sellere yol açtığını belirtiyor. Ayrıca yağış miktarının yoğunluğu da su baskınını arttıran etkenlerden biri oldu.

Amerika bir yandan da ülkenin Ortabatı eyaletlerinde hortumlar, California eyaletindeyse orman yangınlarıyla boğuşuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG