Erişilebilirlik

CHP'li Mansur Yavaş Resmen Ankara Belediye Başkanı


Mansur Yavaş Mazbatasını Aldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:41 0:00

Başkentte bugün gözler, 25 yıl sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın sol siyasete geri dönüşüne odaklandı.

Mansur Yavaş sabah önce Hacı Bayram Veli Camii'nde namaz kıldıktan sonra Ankara Adliyesi'ne gitti ve mazbatasını aldı.

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı AKP'li Mustafa Tuna'dan devraldı.

Yavaş yaptığı açıklamada "Gazi Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği başkenti, gelişmiş ülkelerin başkentleriyle yarışır bir Ankara’yı hep birlikte başaracağız. Seçim bitti, seçimde olanlar geride kaldı. Bizde kin, husumet, garez yok. Ne çalışanlar açısından ne de oy vermeyenler açısından Ankara’da bir ayrım söz konusu değildir. Bundan sonra Ankara’daki herkesi kucaklayarak eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışacağız. Hizmetlerimiz esnasında adalet ve liyakat ön planda olacaktır. İnşallah sonuçta da başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Devir teslim töreninde Mansur Yavaş'a görevi devreden Mustafa Tuna da yaptığı kısa konuşmada "Hayırlı uğurlu olsun. Güzel hizmetlere vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. Tekrar hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yavaş Tuna'ya övgüyle teşekkür etti

Yavaş, "başkanlık mührü"nü teslim aldığı Tuna'ya teşekkür ederek, “Sayın Başkanım biz sizi Sincan'dan beri takip ediyoruz. Gerçekten gerek mali disiplin yoluyla gerekse yaptığınız hizmetlerin farkındayız. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra gerçekten çok güzel hizmetler yaptınız. Biz sizlere çok çok teşekkür ediyoruz. Sizleri bu manada örnek alacağız. Adaletli davrandınız ve gerçekten bunu bütün kamuoyuyla birlikte izledik. İnşallah bundan sonra da biz kendisinin değerli fikirlerinden tecrübelerinden yararlanacağız. Kendisinden bu görevi devir almaktan da çok mutluyum" dedi.

Ankara'da Devir Teslim
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00

"Kimseyi ötekileştirmeyeceğim"

Yavaş, Tuna’yı aracına kadar uğurladıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk açıklamasını da yaptı. Yavaş, “Bundan sonra Ankara’mız için gece gündüz demeden hep birlikte ekip olarak çalışmaya devam edeceğiz. Mesai arkadaşlarımızın hiçbirinin tedirgin olmasına gerek yok. 6 milyon insandan nasıl vergi alıyorsak eşit şekilde hizmetlerin kimin kullandığına bakmıyorsak bundan sonra biz aynı şekilde kimseyi ötekileştirmeden bütün Ankara'yı kucaklayarak oy versin vermesin bugünden itibaren herkesin belediye başkanı oluyoruz. Geçmişte söylenenler geçmişte kalmıştır, bundan sonra hep önümüze bakacağız. Verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışacağız inşallah. Allah nasip ederse verdiğimiz sözlerin hepsini tutarak Ankara'yı Cumhuriyetimizin Başkentine, Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün Başkentine yakışır bir şekilde dünya Başkentine yakışır bir şekilde Ankara yapmak için bütün Ankaralı hemşerilerimizle, iktidar-muhalefet demeden el birliği ile çalışacağız. Belediyemizi STK’lar, Meslek Odaları, Üniversiteler ve personelimizle birlikte inşallah ortak akılla yönetmeye başlıyoruz" diye konuştu.

Yavaş, uzun süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden çoğunluk muhalefete geçmediği için "topal ördek" benzetmesiyle "engelleme" mesajı konusunda ise tepkiliydi. Yavaş, "Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmanıza izin verecek mi?" yönündeki soruya "Böyle bir soruyu yanıtlamak dahi istemiyorum" yanıtını verdi.

Bu arada Yavaş, Anıtkabir ziyareti öncesinde başkanlık mührünü ilk kez kullanarak yayımladığı genelge ile belediyedeki tüm harcama, satın alma gibi işlemlerini ikinci bir emre kadar durdurdu ve izinli personeli göreve çağırdı.

"Hukuk içinde Ankara'ya hizmet edeceğim"

Yavaş, CHP'li Ekrem Imamoğlu'nun mazbatasını almadan imza atması nedeniyle tartışma konusu olan Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Bugün 'Ey Türk istikbalinin evladı' hitaplarınızın şuurunda bir belediye başkanı olarak manevi huzurlarınızda bulunmanın sevinç ve gururu içerisindeyim. Aziz hatıranız önünde Milli Mücadele'nin karargahı başkentimiz Ankara için söz veriyorum. Cumhuriyetimizin hür ve eşit vatandaşlarına, aziz Ankaralılara hiçbir ayrım yapmadan, adalet ve hukuk çerçevesinde hizmet götürmek en önemli ilkem olacaktır. Milli ve manevi varlığımızı oluşturan kadim medeniyet birikimimizi muhafaza ederek, insanlığın ortak değerlerine sahip çıkacağım. Hukuk içinde, devlet adabına ve insan onuruna zeval getirmeden en büyük emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti, büyük ailem olarak gördüğüm Ankara'ya yorulmadan hizmet edeceğim."

Yavaş'a eşi Nursen Yavaş, TBMM Başkanvekili Levent Gök, CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener, İyi Parti İl Başkanı Yetkin Öztürk, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de eşlik etti.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG