Erişilebilirlik

Başkanlık Yarışında Son Durum


Başkanlık Yarışında Son Durum
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Amerika’da başkanlık yarışı her geçen gün kızışırken, son anketler Cumhuriyetçi aday adayı Ben Carson’ın, milyader işadamı Donald Trump’ın önüne geçtiğini gösteriyor. Demokratların cephesindeyse, Hillary Clinton en yakın rakibi Senatör Bernie Sanders’la arayı açmaya devam ediyor.

Donald Trump’ın “Sakat Amerika: Amerika’yı Nasıl Yeniden Güçlenir?” adlı yeni kitabı geçtiğimiz günlerde satışa çıktı. Kitap, Trump’ın seçim kampanyasında verdiği ülkeyi güçlendirme mesajını destekliyor. Trump, rakibi Ben Carson’ın başkan olacak enerjiye sahip olmadığını söylüyor.

Obama yönetiminin icraatlarını eleştiren Cumhuriyetçi aday adayları, Obama’nın başlattığı politikaların bazılarını sonlandırmayı vadediyor. Başkan Obama ise, kendisi başkan olmadan önce ülkenin daha iyi durumda olduğunu savunan Cumhuriyetçilerle, “Onlara göre, hayatımızın en kötü ekonomik krizini yaşadığımız, işsizliğin her gün tırmandığı, petrol ithalatına bağımlı olduğumuz ve Bin Ladin’in serbestçe dolaştığı 2008 yılında her şey çok daha iyiydi. Anlaşılan o ki Amerika altın çağını yaşıyordu ve ben gelip ortalığı karıştırdım,” diyerek dalga geçiyor.

Aralarında anketlerde öne geçen Ben Carson’ın da bulunduğu Cumhuriyetçi aday adaylarından birçoğu, televizyon tartışmalarında değişiklik yapılmasını, özellikle de moderatörün tahrik edici sorular sormasının engellenmesini istedi.

Ancak eleştirilere yol açan ve Başkan Obama’nın alay konusu yaptığı bu öneri rafa kaldırıldı.

Obama, “Eğer bu moderatörlerle bile başa çıkamıyorsanız, Çinlilerin veya Rusların sizden korkacağını sanmıyorum,” diye Cumhuriyetçi adaylara cevap verdi.

Tam bir yıl sonra yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den kimin aday olacağını tahmin etmek henüz mümkün değil. Demokratlar cephesindeyse, Hillary Clinton adaylığını her geçen gün biraz daha sağlamlaştırıyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG