Erişilebilirlik

Başkan Trump'a Rus Oligark Uyarısı


ABD New Jersey Demokrat Senatorü Bob Menendez
ABD New Jersey Demokrat Senatorü Bob Menendez

Demokratlardan Başkan Donald Trump’a Rus oligark Oleg Deripaska hakkında uyarı geldi ve “Bu kişiye ve şirketlerine uygulanan yaptırımı kaldırma” denildi.

ABD yaptırım listesindeki Rus oligark Oleg Deripaska
ABD yaptırım listesindeki Rus oligark Oleg Deripaska

Oleg Deripaska Rusya’nın alüminyum devi şirketi Rusal ve otomotiv holdingi GAZ Group’un çoğunluk hisselerini elinde bulunduruyor.

Dış İlişkiler Komisyonu üyesi New Jersey Senatörü Bob Menendez, Hazine Bakanlığı’na yazdığı mektupla Deripaska ve şirketlerine yönelik yaptırımın kaldırılmasına Kongre’nin şiddetle muhalefet edeceğini belirtti.

Menendez mektupta, “Hazine Bakanlığı’nın, bu listeden çıkarma girişimi, yönetimin Rusya’ya yaptırım uygulama konusundaki ciddiyetine yönelik algılımızı şekillendirecektir” dedi.

Hazine Bakanlığı konuya ilişkin henüz bir yorum yapmadı.

ABD hükümeti aralarında, 2016 yılındaki başkanlık seçimlerine müdahale de dahil olmak üzere Deripaska’nın işlediği bireysel suçlar dolayısıyla kendisi ve şirketlerine yaptırım uygulanmasına Nisan ayında karar vermişti. Deripaska’nın bireysel suçları arasında, rüşvet, gasp, adam öldürme ve organize suçlar sayılıyor.

Deripaska’ysa bugüne dek hakkındaki tüm suçlamaları reddetti.

Yaptırımların hemen uygulamaya geçmesi gerekiyordu ancak Rusal şirketinden gelen başvuru sonrası ABD Hazine Bakanlığı şirkete Deripaska’yla ilişkisini kesmesi için son olarak Ekim ayına kadar süre tanımıştı. Süre daha önce de üç kez uzatıldı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG