Erişilebilirlik

Başkan Trump’tan NBC Televizyonu’na Lisans İptali İması


Başkan Donald Trump’ın genel olarak “yalan haber” medyası olarak nitelendirdiği TV kanallarından biri olan NBC televizyonuna karşı tavrı daha da sertleşti. Kanalın, Başkan Trump’ın daha fazla nükleer silaha sahip olunmasını istediği şeklinde bir haber yayınlamasının ardından Trump bu habere tepki gösterdi.

Kanala Twitter hesabı üzerinden yanıtlar veren Başkan Trump ilk olarak, “Yalan haber kanalı NBC bir haber uydurmuş ve benim nükleer silahlarda onlarca sayıda artışa gidilmesini istediğimi söylüyor. Tamamen uydurma ve küçük düşürücü NBC=CNN” mesajını yayınladı.

ABD Başkanı, Twitter’dan konuya ilişkin açıklamalar yapmaya devam etti. Trump, NBC ve onlara bağlı yayın ağından sürekli yalan haberler geldiğini öne sürerek “Bunların yayın lisansını tartışmaya açmak için daha ne olması gerek? Ülke için çok kötü” ifadelerini kullandı. Mesajlarını sürdüren Trump, “Haber yayınları çok taraflı, yalan ve yanlış hale geldi, eğer uygunsuz işler yapılıyorsa lisanslar iptal edilmeli aksi takdirde kamuoyuna haksızlık edilmiş oluyor. Yalan haberler her türlü küçük düşürücü yolu deniyor. Böylesi bir nefret!” diye yazdı.

Trump’ın bu mesajları “bir TV kanalının lisansı nasıl iptal edilebilir” sorusunu da tartışmaya açtı. Başkan Trump’ın mesajları üzerine bir açıklama yayınla yan Ulusal Yayıncılar Birliği, “Bir haber nedeniyle yetkililerin bir basın kuruluşunu lisans iptali ile tehdit etmesi, Amerika Anayasası’na aykırıdır” dedi. Uzmanlar da bu şekilde bir girişim ile bir yayın kuruluşunun lisansının iptal edilmesini imkansıza yakın olduğuna dikkat çekiyorlar.

Son olarak Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya gelen Başkan Trump, Oval Ofis’te gazetecilerin bir sorusu üzerine de, “Açıkçası basının ne isterse yazıp çizmesi ve insanların da bunları izliyor okuyor olması gerçekten iğrenç” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG