Erişilebilirlik

Trump Geceyi Hastanede Geçirdi


Amerika Başkanı Donald Trump Walter Reed Askeri hastanesine Cuma günü akşam saatlerinde gitti
Amerika Başkanı Donald Trump Walter Reed Askeri hastanesine Cuma günü akşam saatlerinde gitti

Corona virüsü testi pozitif çıkan Başkan Donald Trump, birkaç gün için başkent Washington’a komşu Maryland eyaletinin Bethesda bölgesindeki Walter Reed Askeri Tıp Merkezi’nde özel bir odaya yerleştirildi.

Başkan Trump, Walter Reed Tıp Merkezi'ne gitmek üzere Beyaz Saray'ın bahçesinden yürüyerek başkanlık helikopteri Marine One'a binerken Corona virüsü teşhisinin ardından ilk kez kameraların karşısına çıkmış oldu. Başkan, helikoptere yürürken gazetecilere elini kaldırarak iyi olduğuna işaret etti. Kendisine helikopterde eşlik eden gizli servis üyelerinin ve Beyaz Saray çalışanlarının yüz maskesi taktıkları görüldü. Daha sonra Başkanlık helikopterinin hastaneye indiği belirtildi.

Trump, ayrıca Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce Twitter'dan yayınladığı bir mesajla kendisine destek verenlere teşekkür etti. Kendisini iyi hissettiğini söyleyen Trump, First Lady'nin de iyi olduğunu bildirdi. Walter Reed Hastanesi'ne gideceğini açıklayan Trump, bunun önlem amaçlı olduğunu kaydetti.

Bir Beyaz Saray yetkilisi de Başkan’ın tedavi için hastaneye gitmeden önce Başkan Yardımcısı Mike Pence’e yetkilerini devretmediği bilgisini verdi.

Başkan'ın askeri hastaneye kaldırılacağı açıklamasını ilk olarak Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany yaptı.

Sözcü, bunun önlem olarak atılan bir adım olduğunu ve doktorları tarafından tavsiye edildiğini kaydetti. McEnany Başkan’ın hastanedeki başkanlık ofisinden çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

Başkan’ın moralinin iyi olduğunu ve semptomlarının hafif olduğunu belirten Sözcü, günlük çalışmalarını da sürdürdüğünü kaydetti.

Trump'ın doktoru: ''Başkan yorgun ama morali iyi''

Başkan Donald Trump’ın doktoru Sean Conley tarafından yapılan son açıklama da Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany tarafından paylaşıldı.

Conley, Başkan’ın yorgunluk hissettiğini, ancak moralinin iyi olduğunu belirtti. Açıklamada bir grup uzman tarafından Başkan’ın ve First Lady’nin sağlık durumunun sık sık değerlendirmeden geçirilerek kendilerine, gelecekte atılması gereken adımlar konusunda tavsiyelerde bulunulacağı kaydedildi.

First Lady Melania Trump’ın hafif öksürük ve baş ağrısı semptomarına sahip olduğu kaydedilen açıklamada Trump ailesinin geri kalan üyelerinin testlerinin negatif çıktığı belirtildi.

Açıklamada Başkan’a önlem olarak tek sefer için dozu 8 gramlık Regeneron Covid antikor kokteyli verildiği, ayrıca çinko, D vitamini, melatonin, famotidin ve her gün aspirin takviyesi aldığı kaydedildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından Beyaz Saray, Başkan’ın kimlerle temasta bulunduğunun belirlenmesi çalışmalarına başladı. Beyaz Saray yetkilileri, Trump’ın hafif belirti gösterdiğini ve Beyaz Saray’daki konutundan çalıştığını belirtti.

Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows Beyaz Saray’ın önünde basın mensuplarına Cuma sabahı yaptığı açıklamada, Başkan Trump’ın hafif belirti gösterdiğini söyledi. “Amerikan halkı işini yapmaya devam eden ve edecek olan bir başkana sahip olduklarından hiç şüphe duymasın. Hızla iyileşeceği konusunda iyimserim” dedi. Mark Meadows kameralar karşısına çıkarken maske takmadı.

Beyaz Saray sözcüsü: "Trump'ın morali yüksek"

Beyaz Saray basın sözcüsü Kayleigh McEnany, Başkan Trump'ın kendisini iyi hissettiğini ve moralinin de yüksek olduğunu söyledi. Fox News televizyonuna konuşan sözcü, Trump'ın Amerikan halkına seslenmek istediğini, yakın zamanda bir açıklama yapacağını söyledi.

Başkan Trump’ın Cuma günü Florida’da bir miting düzenlemesi ve bir bağış etkinliğine katılması bekleniyordu; ancak programında değişiklikler yapıldı. Beyaz Saray, bu iki programın iptal edildiğini açıkladı.

Başkan Yardımcısı Pence ve eşinin testi negatif

Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Cuma günü sabah Corona virüsü testinin negatif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Trump’ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump ile damadı ve danışmanı Jared Kushner’ın testlerinin de negatif çıktığı belirtildi.

First Lady Melania Trump’ın ofisinden yapılan açıklamada çiftin oğlu Barron Trump’ın da testinin negatif çıktığı belirtildi. Çok sayıda bakan Corona virüsü testi yaptırıyor.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Hırvatistan’a inmeden önce yaptırdığı Corona testinin negatif çıktığı belirtildi. Başkan Trump’ı en son şahsen 15 Eylül’de gördüğünü belirten Dışişleri Bakanı Pompeo, önlem olarak Asya ziyaretini yeniden değerlendirdiğini söyledi, henüz bir karara varmadıklarını belirtti.

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin’in de test sonucu negatif. Adalet Bakanı William Barr’ın da bu sabah test yaptırdığı belirtiliyor. Çok sayıda Beyaz Saray çalışanı ve üst düzey yönetim yetkilileri Corona virüsü testi yaptırıyor ancak salgının boyutunun bir süre daha bilinemeyeceği belirtiliyor.

Beyaz Saray'ı ziyaret eden Cumhuriyetçi Senatör Corona testinin pozitif olduğunu açıkladı

Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee, Twitter'dan yaptığı açıklamada Corona virüsü testinin pozitif çıktığını, 10 gün boyunca kendisini izole edeceğini, Anayasa Mahkemesi üyeliğine Başkan Trump'ın aday gösterdiği Yargıç Amy Coney Barrett'ın adaylığını değerlendirmek üzere zamanında görevine döneceğini belirtti.

Senato Adalet Komisyonu üyesi olan Senatör Lee, Beyaz Saray'ı birkaç gün önce ziyaret ederken yaptırdığı testin negatif olduğunu ancak dün yaptırdığı testin sonucunun pozitif geldiğini yazdı.

ABD Başkanı Trump'ın yakın çalıştığı danışmanı Hope Hicks'in Corona testi dün pozitif çıkmıştı. Hicks, Trump'a bu haftaki seyahatlerinde eşlik etmişti.

ABD Başkanı Trump'ın danışmanı Hope Hicks
ABD Başkanı Trump'ın danışmanı Hope Hicks

Başkan Trump bu hafta hangi programlara katıldı?

Corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump’ın bu hafta içinde yoğun bir programı vardı.

28 Eylül Pazartesi

Trump Lordstown Motors tarafından üretilen bir pick-up aracını Beyaz Saray’ın bahçesinde inceledi. Etkinliğe iki Kongre üyesi ve merkezi Ohio’da bulunan Lordstown’dan üç temsilci katıldı.

Trump Beyaz Saray’daki Gül Bahçesi’nde eyaletlere milyonlarca Corona virüsü test kiti dağıtılması çalışmalarını açıklamak amacıyla etkinlik düzenledi. Etkinliğe Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kongre üyeleri ve eyalet yetkilileri katıldı.

29 Eylül Salı

Trump Demokrat rakibi Joe Biden ile ilk kez karşı karşıya geldiği 90 dakikalık televizyon tartışması için Cleveland’a gitti. Tartışma öncesinde her ikisi de test yaptırdı, birbirinden uzak mesafede bulunan kürsülerden konuştu. Trump ve Biden tartışma esnasında maske takmadı.

Beyaz Saray danışmanı Hope Hicks, tartışma için Trump’ın uçağı Air Force One’la Ohio’ya giden kapsamlı ekipteydi. Başkan Trump’ın aile fertleri, çocukları ve üst düzey personel tartışma sırasında kuralları ihlal ederek maske takmadı.

30 Eylül Çarşamba

Trump Minneapolis’te özel bir konutta bağış etkinliğine gitti. Duluth’da açık havada miting düzenledi. Hope Hicks Trump’a seyahatinde eşlik eden Beyaz Saray danışmanları arasındaydı. Dönüş yolunda rahatsızlandı ve Trump’ın uçağı Air Force One’da izole edildi.

1 Ekim Perşembe

Trump’ın danışmanı Hope Hicks’in Corona virüsü testi pozitif çıktı. Trump özel bir bağış etkinliğine katılmak üzere New Jersey’deki Bedminster golf tesisine gitti. Hicks’le yakın çalışan bazı danışmanlar Trump’a bu seyahatte eşlik etme planlarını iptal etti.

Trump akşam saatlerinde Fox News kanalına verdiği röportajda kendisinin ve First Lady’nin Corona testi yaptırdığını söyledi ve daha sonra da Twitter hesabından karantina sürecine başlayacaklarını açıkladı.

2 Ekim Cuma

Trump sabah 1.00’de Twitter’dan paylaştığı mesajda, kendisinin ve First Lady’nin Corona virüsü testinin pozitif çıktığını, karantina ve iyileşme sürecine hemen başlayacaklarını açıkladı.

Başkan Trump’ın doktoru Sean Conley, yazılı bir açıklama yaparak Başkan Trump’ın ve eşinin durumunun iyi olduğunu, Beyaz Saray’da kalmayı planladıklarını belirtti. Doktor, “Başkan’ın görevlerini yerine getirmeye devam etmesini bekliyorum” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG