Erişilebilirlik

Başkan Obama’dan Kadınlara Destek


Başkan Obama ilk kez 1994 yılında çıkarılan Kadına Karşı Şiddeti Önleme Yasası”nı genişleten kararı dün İçişleri Bakanlığı’ndan imzalayarak yürürlüğe soktu.

Amerika’nın Sesi Beyaz Saray muhabiri Kent Klein’ın bildirdiğine göre, yeni yasa kadınlara uygulanan şiddeti önlemenin yanısıra bundan böyle eşcinselleri, lezbiyenleri, cinsiyet değiştirenleri, ayrıca Kızılderililer’I ve kaçak göçmen kadınları da koruyacak.

Başkan Obama’nın imzasıyla 1994’te onaylanan ancak 2011’de Demokratlarla Cumhuriyetçiler metin üzerinde anlaşma sağlanamayınca yenilenemeyen yasa yeniden yürürlüğe girmiş oluyor.

Cumhuriyetçiler, yasa tasarısını engelleme çabalarından vazgeçince, bu aşamaya gelindi.

Başkan Obama, kadına ve diğer adı geçen gruplara karşı şiddetin kabul edilemez olduğunu ve ne yazık Amerika’nın ve dünyanın her koşesinde yaşandığını söyledi. Obama yalnızca kırsalda değil büyük kentlerde de şiddetin hayatın bir parçası haline geldiğini ve bunu hoşgörmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Yeni yasayla kadına karşı şiddetle mücadelede kullanılmak üzere beş yıl için 659 milyon dolarlık fon ayrılıyor. Ayrıca kadın ticaretiyle mücadele ve kaçak göçmen kadınların korunması da yasa kapsamına alınıyor.

1994 tarihli yasa tasarısını hazırlayan ve o zamanlar senator olan Başkan Yardımcısı Joe Biden bugünkü törende konuştu ve yasaya yeniden destek verdi.

Başkan Obama’dan Kadınlara Destek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG