Erişilebilirlik

Başkan Obama Ürdünlü Pilotun Öldürülmesine Tepkili


Başkan Obama Ürdünlü Pilotun Öldürülmesine Tepkili
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Başkan Obama Ürdünlü Pilotun Öldürülmesine Tepkili

Başkan Obama Ürdünlü pilotun öldürülmesini kınadı ve teröristlerle mücadelenin artarak devam edeceğini söyledi. Obama pilotun yakılarak öldürülmesinin IŞİD'in ne kadar barbar bir örgüt olduğunu gösterdiğini belirtti

Pilot Muaz El Kasasbeh, Ürdün, Japonya ve Ürdün’de ölüm cezasının infazını bekleyen Iraklı bir kadın militanın içinde bulunduğu karmaşık esir takasının bir parçasıydı.

Başkan Obama, Ürdünlü pilotun yakılarak öldürülmesinin, IŞİD militanlarının ne kadar barbar olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi: “Bu durumda küresel koalisyon, IŞİD’i zayıflatıp mağlup etme yolunda gösterdiği çabaları iki kat arttıracak.”

Başkan Obama, iflas etmiş bir ideolojiye sahip olan militanların tek ilgi alanının ölüm ve tahribat olduğunu bildirdi.

Geçen Aralık ayında kullandığı jetin Suriye’de düşmesi üzerine IŞİD tarafından esir alınan Pilot Muaz Kasasbeh, Amerika liderliğindeki koalisyon bünyesinde görev yapıyordu.

Ürdün, Pazartesi günü, Muaz El Kasasbeh’nin sağ olduğunun kanıtlanması karşılığında Iraklı kadın militan Sacide El Rişavi’yi serbest bırakacağını yinelemişti. Ürdün, çabalarını, iki Japon gazetecinin kafalarının kesilerek öldürülmesi üzerine arttırmıştı.

IŞİD’in yayınladığı dehşet verici fotoğraflar, pilot Muaz El Kasasbeh’nin bir kafes içinde diri diri yakıldığını gösteriyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG