Erişilebilirlik

Başkan Obama Facebook’ta


Bir milyar kullanıcısı olan Facebook, yüzlerce devlet başkanı ve dünyanın her köşesinden milyonlarca kişinin bulunduğu ağına Amerika Başkanı Barack Obama’yı da ekledi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı için açılan Facebook sayfasında, Barack Obama’yı Beyaz Saray’ın bahçesinde yürürken gösteren bir video paylaştı.

Obama, sayfasının “önemli konuları konuşabildiğimiz, beni doğrudan duyabileceğiniz ve kendi düşüncelerinizi ve hikayelerinizi paylaşabileceğiniz” bir yer olmasını arzuladığını dile getirdi.

Başkan Obama, paylaşılan ilk videoda gelecek ay Paris’te gerçekleşecek Birleşmiş Milletler iklim konferansından bahsetti ve bu soruna çözüm bulmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Obama, “Amerika’da karbon kirliliğini azaltmak için çok çaba harcadık ve dünyanın da bizim yaptıklarımızı yapmasını diliyoruz. Ama daha fazlasını yapmak zorundayız,” dedi.

Obama mesajına şöyle devam etti: “Amerika’nın liderliğiyle dünya ekonomisinin yüzde doksanını temsil eden 150 ülke, karbon kirliliğine çözüm bulmak amacıyla birlikte çalışmak için karar verdi.”

Obama’nın ilk paylaştığı video bir saat içinde dört bin “beğenme” kazandı, beğenenler arasında Facebook’un Operasyon Direktörü Sheryl Sandberg de vardı. Video Facebook’ta 1,800 kez paylaşıldı.

Senatör olduğu yıllarda Başkan Obama’nın kişisel bir Facebook hesabı vardı. Beyaz Saray’ın da 2009’dan beri bir Facebook sayfası var. Ancak Obama ilk kez Başkan olarak Facebook hesabı açmış oldu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG