Erişilebilirlik

Başkan Obama’dan Değişime Destek


Beyaz Saray, Ekim ayı başında, South by South Lawn (SXSL) festivaline ev sahipliği yaptı. Ülkenin dört bir yanından yaratıcı girişimcileri ve sanatçıları buluşturan festivalde konuşan Başkan Barack Obama, inovasyon ve teknolojideki değişimin insanların hayatında dönüşüm yarattığını söyledi. Obama, değişimin bazıları için yeni fırsatlar, bazıları içinse korku anlamına geldiğini ekledi.

Obama festivale katılanlara, daha kapsayıcı, daha hoşgörülü ve herkese fırsat sunan bir gelecek yaratma çağrısında bulundu.

Beyaz Saray festivali, geleneksel South by Southwest festivalinden örnek alarak düzenledi.

Texas’ın Austin kentinde, Mart ayında düzenlenen South by Southwest festivaline katılan Obama, inovasyon yaratıcılarını ve girişimcileri, ülkenin zorlu sorunlarıyla mücadele etmeye davet etmişti.

Beyaz Saray festivalindeki bazı katılımcılar, bu çağrıya cevap niteliğindeydi.

Jukay Hsu, Coalition for Queens – Queens Koalisyonu adlı programın kurucusu. Teknolojiyi kullanan program, New York’un Queens bölgesinde yaşayanların yoksulluktan çıkmasına yardım ediyor.

Savaş muharibi ve Bronz madalya sahibi Hsu, teknolojinin sanayi sektörünü değiştirdiğini ve ekonomiyi yeniden şekillendirdiğini, değişimin gerisinde kalan ve rekabet gücü olmayan insanları da saf dışı bıraktığını söylüyor.

Hsu, üniversite eğitimi olmayan New Yorkluları hedefliyor.

“Programa başlarken yıllık ortalama maaşı 18 bin dolar olan insanların maaşları programı bitirdikten bir yıl sonra 85 bin dolara tırmanıyor” diyen Hsu “New York’taki teknoloji sektörünün büyümesine yardımcı olabilirsek, Amerika’nın her yerinde insanların aynı fırsatlara erişmesini sağlayabilir ve ülke ekonomisini kalkındırabiliriz,” şeklinde konuşuyor.

The Workers Lab adlı firmanın CEO’su Carmen Rojas, geliştirdikleri yeni teknolojileri girişimcilerle, toplum liderleriyle ve teknoloji uzmanlarıyla paylaştıklarını söylüyor.

Rojas, uygulamaya soktukları yeni dijital platformun, gençlerin örgütlenmesine, hikayelerini paylaşmasına ve birbiriyle iletişime geçmesine yardımcı olacağını söylüyor.

Fuar katılımcılardan Doktor Nina Tandon, dünyanın ilk insan kemiği geliştiren firmasını kurmuş. Tandon’un hedefi, hastaların iyileşmesine katkıda bulunmak.

Anil Dash’in kurucu ortağı olduğu Makerbase ise, akıllı telefon uygulamaları geliştirenleri ve web sayfası tasarlayanları buluşturuyor.

Dash, teknolojinin dünyaya katkılarını daha da ilerletmek için insanları biraraya getiren South by South Lawn festivalinin heyecan verici olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG