Erişilebilirlik

Başkan Obama’dan Bayram Mesajı


Başkan Barack Obama
Başkan Barack Obama

Başkan Barack Obama, Müslüman dünyasının Kurban Bayramı’nı kutladı, 2 milyon Müslüman’ın Hac görevini tamamladığı bir dönemde Kurban Bayramı’nı geçiren Müslümanlar’a eşi Michelle birlikte en sıcak dileklerini ilettiğini bildirdi.

Hac görevi ve Kurban Bayramı’nın, fedakarlık, sadaka ve eşitlik anlamına geldiğini söyleyen Obama, Beyaz Saray aracılığıyla yayınladığı mesajda, Hacca giden Müslümanların tüm dünya varlıklarını geride bıraktığını ve herkesin tek bir ihram giyerek, omuz omuza, eşit olarak ibadet ettiğini açıkladı, “Bu tecrübe kimsenin kimseden daha değerli olmadığını ortaya koyuyor. Bu da bu ülkenin kurulduğu, ‘e pluribus unum’ ilkesine çok benziyor. Irk, din ve cinsiyet gözetilmeksizin zengin çeşitliliğimiz ulusumuzu güçlendiriyor” dedi.

Latince bir terim olan ‘e pluribus unum’ (Çokluktan birliğe), ABD’nin kuruluşundaki ilk resmi sloganlarından biri. Başlangıçta bu slogan ABD'yi ilk oluşturan 13 koloninin birliği anlamında kullanılmıştı. Sonraları bu terminoloji, Amerikan vatandaşlarının farklı kökenlerden gelmelerine rağmen bir birlik oluşturduklarını vurgulamak için kullanıldı.

Bayramlarda ihtiyacı olanlara yemek, barınak ve sağlık hizmeti sunulduğunun altını çizen Obama, Müslüman Amerikalılar’ın da diğer dini gruplarla birlikte hem Amerika’da, hem de dışarda açlık ve savaş mağdurlarına yardım ettiğini açıkladı. Obama mesajında, “Müslüman Amerikalılar’a bağlı organizasyonlar bu denli ihtiyaç duyulduğu bir zamanda mülteci krizinin mağdurlarına yardımda ön sıralarda yer alıyor” dedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG