Erişilebilirlik

Başkan Biden'ın İkinci COVID-19 Testi de Negatif Çıktı


Başkan Joe Biden bu sabah Beyaz Saray'dan ayrılarak Rehoboth Beach'teki yazlığına gitti.
Başkan Joe Biden bu sabah Beyaz Saray'dan ayrılarak Rehoboth Beach'teki yazlığına gitti.

Beyaz Saray doktoru Kevin O'Connor, Başkan Joe Biden'ın bugün yapılan COVID-19 testinin sonucunun da negatif olduğunu, art arda iki testin de negatif sonuç vermesi üzerine Başkan'ın tecritten çıktığını bildirdi.

Biden'ın COVID-19 testlerinden yaklaşık bir haftadır pozitif sonuç alınıyordu.

Doktor O'Connor, negatif testin ardından Biden'ın yeniden görüşmeler yapmaya ve seyahat etmeye başlayacağını söyledi. Biden, bu sabah Delaware eyaletinin sahil kasabası Rehoboth Beach'teki yazlığına gitti.

Başkan Biden, Beyaz Saray'dan Rehoboth Beach'e hareket etmeden önce gazetecilere ”Kendimi çok iyi hissediyorum” şeklinde konuştu.

Biden'ın COVID-19 testi ilk kez 21 Temmuz'da pozitif çıkmış, 27 Temmuz'daki negatif test sonucu üzerine tecrit süreci sona ermişti. Ancak Başkan, 30 Temmuz'da, aldığı antiviral ilaç Paxlovid'in bazı hastalarda gösterdiği etki sonucu yeniden pozitif test sonucuyla karşılaşmıştı.

Biden Yönetimi Uzun Covid İle Mücadele İçin Harekete Geçti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

Son yapılan testin de negatif çıkması üzerine Biden, yarın, daha önceden planlandığı üzere Kentucky eyaletine gidecek. Başkan, hafta içinde de yarı iletken imalatı ve eski muhariplere sunulan sağlık hizmetlerine ilişkin geçirilen tasarıları imzalayacak.

Başkan Biden, COVID-19'u, vücut ağrısı ve öksürük gibi hafif belirtilerle atlattı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG