Erişilebilirlik

Başkan Adayları Ekonomik Büyüme Sözü Veriyor


Başkan Adayları Ekonomik Büyüme Sözü Veriyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

Detroit Ekonomi Kulübü’nde ‘Önce Amerika’ planını açıklayan Trump, darboğazdan geçen Detroit’i ve başka birçok kenti durgunluktan kurtaracağını söyledi. Daha geniş bir seçmen tabanına cazip görünmeyi hedefleyen Trump, vergileri azaltmak, çocuk bakımı masraflarınıysa vergiden düşürmek istiyor.

Trump, Clinton’un Demokrat Parti’nin uzun süredir yaptığı gibi vergileri yükselteceğini, istihdamı yurtdışına taşıyacağını öne sürdü. Trump, ”Amerika’da üretim yapan şirketleri cezalandırırken yurtdışında faaliyet gösterenlerin ürünlerini Amerika’ya vergisiz getirmelerine izin veriyoruz” diyerek bu duruma olan itirazını belirtti.

Clinton da Florida’da yeni ve iyi maaşlı iş alanları açmak istediğini söyledi. Clinton, ”Göreve gelişimin ilk yüz gününde her iki partiyle de işbirliği yaparak İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana çıkarılan en büyük istihdam yasasını Kongre’den geçirmek için çalışacağım" dedi.

Yeni iş alanlarının başta imalat ve altyapı olmak üzere temiz enerji, teknoloji ve inovasyonda açılacağını belirten Clinton, gençlerin eğitim kredisi borçlarını kapatmalarını ve iş kurmalarını kolaylaştırmak istiyor.

Trump’ın yeni fikirleri olmadığını kaydeden Clinton, eski Cumhuriyetçi başkanların ekonomik büyümeyi körüklemek adına büyük şirketlerle zenginlerin ödediği vergileri azaltmasının geçmişte başarısız olmuş bir strateji olduğunu vurguladı.

Donald Trump, çalkantılı geçen ve kampanyasının hızını kesen açıklamalarından sonra anketlerde Clinton’u yakalamak için çalışıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG