Erişilebilirlik

AKP Merkezi ve Adalet Bakanlığı’na Bombalı Saldırılar


Ankara’da bu akşam hem Adalet Bakanlığı’nda hem de Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde iki patlama oldu. İlk patlama haberi, Adalet Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlığın ek binasının ziyaretçi girişinde meydana gelen patlamada iki kişi hafif şekilde yaralandı.

Bombalı saldırının ardından bir açıklama yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yaralananlardan birinin bakanlık personelinin eşi olduğunu belirtirken saldırıda ses bombası değil parça tesirli bomba kullanıldığını söyledi.

Adalet Bakanı: ‘Bu tip eylemlerle bir yere varılamaz’

Saldırıyı lanetleyen Ergin, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra sürece ilişkin kararlı tutumumuz devam edecektir. Türkiye önemli bir zaman dilimi içerisinden geçiyor. Türkiye ne zaman atılım dönemi içine girse bu tür provokatif eylemler yapılıyor. Ancak bu saldırılar nedeniyle geri adım atmayız. Bilsinler ki bu tip ortak eylemlerle, saklanarak yapılan eylemlerle bir yere varılamaz” dedi.

Saldırıyı hangi örgütün yaptığını ilişkin bazı bulgular olduğunu ancak soruşturmanın selameti açısından bunu açıklamayacağını belirten Adalet Bakanı, içişleri bakanlığının bu konuda bilgi vereceğini söyledi. Ergin, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’ne gerçekleştirilen saldırıda ise muhtemelen lav silahı kullanıldığını ifade etti.

Saldırının ardından kameralar karşısına geçen İçişleri Bakanı Muammer Güler, “ parkın içerinde bir çanta ve bazı malzemeler bulundu. Olayın takibini güvenlik görevlileri sürdürmektedir. Olayın faili ve faillerini bulacağız. Güvenlik güçleri her yerde operasyonlarını sürdürecektir” dedi.

Çelik: 'Bu saldırı AK Parti’ye değil demokrasi, adalet ve çözüm iradesine yapılan saldırıdır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de Bu atılan bombalar ve lav silahları milli iradeyi temsil eden Ak Parti’yi yolundan döndüremeyecektir. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu demokrasiye, adalete yapılan bir saldırıdır, çözüm iradesine yapılan bir saldırıdır. Ergenekoncu zihniyetin daha önce yaptığını şimdi başka illegal örgütlerin üstlendiği görülmektedir. Çapulculara fırsat verecek irade değiliz. Karanlıktan korkan gece yola çıkmaz” diye konuştu.

Tayyar’a göre, saldırının faili DHKP/C

Adalet ve içişleri bakanları saldırı hakkında örgüt isim vermekten kaçınırken Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, twitter hesabından saldırının Suriye’den destek alan DHKP/C tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan lav silahlı saldırısı ise binanın 7. katına isabet etti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan akşam saatlerinde Danirmarka’ya gittiği için Başbakan Erdoğan olay sırasında saldırının yapıldığı 7. kattaki başbakanlık makamında değildi.

CHP saldırıyı lanetledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da twitter üzerinden yaptığı açıklamada “kime karşı yapılırsa yapılsın terör insanlık suçudur” diyerek saldırıyı lanetledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG