Erişilebilirlik

Baş Kesme Fransa'yı Caydırmadı


Cezayirli militanları kaçırdıkları Fransız dağcının başını kesmeye hazırlanırken gösteren video
Cezayirli militanları kaçırdıkları Fransız dağcının başını kesmeye hazırlanırken gösteren video

Cezayirli İslamcı militanların kaçırdıkları Herve Gourdel'i Fransa'yı cezalandırmak için öldürdüklerini bildirmelerinin ardından Fransız savaş uçakları Irak'ta yeni hava saldırıları düzenledi

PARİS- Fransa savaş uçaklarının Irak’ta IŞİD hedeflerine karşı yeni hava saldırıları düzenlediğini bildiriyor.

Paris hükümeti aybaşında Amerika öncülüğündeki koalisyona ve askeri operasyonlara katılma kararı almıştı.

Fransa hava saldırılarını Cezayir’de kaçırılan bir vatandaşının İslamcı militanlar tarafından öldürülmesinden sonra düzenledi.

Tatile gittiği Cezayir’de “Halife’nin Askerleri” adlı cihatçı örgüt tarafından kaçırılan dağcı Herve Gourdel, kafası kesilerek öldürüldü. Irak’taki askeri operasyona katılan Fransa’yı cezalandırmak için öldürülen Gourdel’in infaz görüntüleri “Fransız hükümetine kanlı mesaj” başlığıyla yayınlandı. Fransız televizyonları infaz görüntülerini yayınlamadı.

Cezayir’de tatile çıkan dağ sporları tutkunu, Nice kentinde yaşayan, 2 çocuk babası, 55 yaşındaki Herve Gourdel, Fransa’dan operasyona katıldığı için intikam alacağını açıklayan IŞİD’in açıklamasından bir kaç saat sonra Cezayir’in doğusunda rehine alındı. IŞİD’e bağlı “Halife’nin Askerleri” adlı grup, Salı günü Fransa’ya bir gün süre vererek, Fransa operasyondan çekildiğini açıklamazsa Gourdel’i öldüreceklerini açıkladı. Fransa, bu tehdide karşı, Cezayir ordusuyla birlikte Gourdel’i kurtarmak için arama operasyonu başlattı. Fransa’dan beklenen açıklama gelmeyince, cihatçı örgüt, tıpkı IŞİD’in Amerikalı gazetecilere yaptığı gibi, Gourdel’in başını keserek infaz etti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, BM toplantısında katıldığı New York’da haberi aldığında d tehditlere geçit vermeyeceklerini, Fransa’nın IŞİD’i yok etmeye yönelik hava operasyonlarının süreceğini duyurdu. Hollande, Fransa’ya dönüşünde Savunma Konseyi’ni toplayacağını da duyurdu.

Ağustos ayı ortalarında ortaya çıkan Halife’nin askerleri, El Kaide’den ayrılıp, IŞİD’i desteklediklerini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG