Erişilebilirlik

Barzani’den PKK ve PJAK’a Eyleme Son Çağrısı


PKK ve PJAK savaşçıları
PKK ve PJAK savaşçıları

Kuzey Irak’taki Kürt yönetimin başkanı Mesut Barzani, PKK ve PJAK’ın eylemlerinin kendi çıkarlarına hizmet etmediğini söyledi.

Barzani, Erbil’de, bölgesel yönetimin yurtdışındaki temsilcileriyle yaptığı görüşmede, kendi topraklarını kullanarak PKK’dan Türkiye, PJAK'tan da İran’a düzenledikleri saldırılara son vermelerini istedi.

Kürtlerin haklarına saygı duyulduğunu ve bunların barışçıl yollarla elde edilebileceğini belirten Barzani: "PKK ve PJAK'ı haklarını siyasi yollardan elde etmeye çağırıyorum" dedi. Barzani, iki örgütten, bu hakları askeri yollarla alma fikrinden vazgeçmelerine de istedi.

Mesut Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile savaşı sona erdirmek için çözüm bulmaya çalıştıklarını vurguladı ve devamla “Bunu başarırsak Kürtlere, Türkiye ve İran’a büyük bir hizmet vermiş olacağız, başaramazsak ise savaşın parçası olmayacağız” dedi.

Konuşmasında, Irak hükümetinin tek yanlı kontrol istediğinden sitem eden Mesut Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesi için Başbakan Behram Salih’in Bağdat’a gideceğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG