Erişilebilirlik

Barzani: “Kimse Referandumun İptalini Düşünmesin”


Cumartesi günü Irak Cumhurbaşkanı Yardımcıları ile bir araya gelen ve 4 maddelik bir mutabakat üzerinden anlaşan IKBY Başkanı Mesut Barzani, Pazar günü de Irak Meclis Başkanı Selim Ciburi’yi kabul etti. Barzani görüşmede, “Kimse referandumun iptalini düşünmesin” mesajını verdi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani ile Irak Meclis Başkanı Selim Ciburi arasındaki görüşme, Pırmam İlçesindeki Başkanlık Konutunda gerçekleşti. IKBY Başkanlığından yapılan resim açıklamada görüşmede Irak’taki siyasi gelişmeler ile referanduma ilişkin fikir alışverişi yapıldığı belirtildi.

Açıklamada; ”Görüşmede taraflar, istikrar ve güvenliğin sağlanması, şiddetten uzak durulması, Erbil ve Bağdat arasında tırmanan siyasi gerginliğin yatıştırılması konusuna vurgu yaptılar” denildi.

Görüşmeyle ilgili önce sosyal medya hesabından açıklama yapan Barzani’nin danışmanlarından Hemin Hewrami, Bağdat'la ön koşulsuz ve açık bir gündemle diyaloğa hazır olduklarını söyledi. Daha sonra görüşmenin detaylarını kamuoyuyla paylaşan Hewrami, Barzani'nin Cuburi'ye, “Referandumun iptal edilmesini düşünmeyin çünkü bu milletin kararıdır, hiç kimse veya hiç bir güç böyle bir karar veremez” dediğini söyledi. Hewrami, ayrıca “Barzani, ‘açık bir ajandayla belli bir süre içinde Bağdat ile diyaloğa hazır olduğunu, ayrıca referandum sonrası dönem üzerinde Bağdat'la diyalog ve sabırla bir sonuca varmak istediklerini’ söyledi” dedi.

Barzani Cumartesi günü Süleymaniye'de Irak Cumhurbaşkanı yardımcıları Usame Nuceyfi ve İyad Allawi'yi kabul etmişti. Görüşmede aralarında Kürdistan Bölgesi üzerindeki yaptırımların kaldırılmasının da bulunduğu, 4 maddede mutabık kalındığı açıklanmıştı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG