Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanı Gül Barzani'yle, Barzani BDP ile DTK Heyetiyle Görüştü


Cumhurbaşkanı Gül Barzani'yle, Barzani BDP ile DTK Heyetiyle Görüştü
Cumhurbaşkanı Gül Barzani'yle, Barzani BDP ile DTK Heyetiyle Görüştü

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani, bugün İstanbul'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi. Tarabya Köşkü'nde yapılan görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Mesut Barzani bugün ayrıca Barış ve Demokrasi Partisi BDP’nin önde gelen isimlerinden oluşan bir heyetle de görüştü. Başbakan Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’yi ziyaret eden Barzani, görüşmeden sonra, “Kardeş kanının daha fazla akmaması için üzerime düşeni yaparım” dedi.

Mesut Barzani’nin, bugün İstanbul’da Çırağan Oteli’nde Barış ve Demokrasi Partisi BDP ve Demokratik Toplum Kongresi DTK’nın eş genel başkanlarıyla yaptığı görüşme bir buçuk saat sürdü.

Görüşmeye BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk katıldı.

Ajanslara göre, basına kapalı yapılan görüşmelerde siyasal gelişmeler ve bölgesel sorunlar ele alındı.

BDP ve DTK heyetlerinin PKK sorununun barışçı yöntemlerle çözümü için Barzani'nin çaba göstermesini istediği, Barzani'nin ise BDP ve DTK heyetine, "Barış arayışı için, çatışmaların büyümemesi için Türkiye'deyim. Bu çabalarım yoğunlaşarak sürecek. Çözüm yolunun diyalog ve barışçı yöntemlerden geçtiğine inanıyorum" dediği bildiriliyor.

Barzani dün de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla görüştü. Görüşmeden sonra Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Mesut Barzani’den PKK’ye karşı net tavır almasını istediklerini söyledi.

Barzani de Türkiye ile ilişkilerinin kendileri için öncelikli ve önemli olduğunu belirtti.

“Güvenliğimiz birbirine bağlanmış durumdadır. Birlikte olan bu güvenliğimizin daha da gelişmesi için bütün çabayı göstereceğiz” diyen Barzani, ilişkilerin Başbakan Erdoğan’ın Erbil ziyaretinden sonra daha da geliştiğini belirtti.

Barzani, Türk yetkililerle iki tarafı ilgilendiren tüm konuları ele alarak, iyi bir sonuca varacaklarına inandıklarını da bildirdi.

XS
SM
MD
LG