Erişilebilirlik

Barış Anlaşması İmzalanan Afganistan'da Roketli Saldırı


Afganistan’ın başkenti Kabil’de ülkenin önde gelen siyasetçilerinden ve devlet başkanlığı seçimi adayı Abdullah Abdullah’ın da katıldığı bir toplantıda saldırı yaşandı. Abdullah’ın sözcüsü Afgan siyasetçinin saldırıdan yara almadan kurtulduğunu söyledi.

Afganistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri saldırıda ilk belirlemelere göre 27 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Abdullah Abdullah’ın sözcüsü Freidun Kwazun, Reuters Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Saldırı bir roketten kaynaklı gibi görünen bir patlama sesiyle başladı. Abdullah ve diğer siyasetçiler saldırıyı yara almadan atlattılar” dedi.

Taleban örgütü saldırının kendileriyle bir bağlantısının olmadığını açıkladı. Henüz saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda net bir bilgi paylaşılmadı. Ancak sosyal medyaya yansıyan görüntülerde yaralanan kişilerin olduğu görülüyor.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani saldırıyı kınadı ve bunun insanlık suçu olduğunu söyledi.

Saldırı 1995 yılında öldürülen Hazarlı etnik lider Abdul Ali Mazari’nin anma töreni sırasında yapıldı. Geçen yılki anma töreninde de saldırı yaşanmış ve ölenler olmuştu. Geçen yıl yapılan saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Hazarlılar Afganistan’daki Şii Müslümanlar. Bu azınlık grup sık sık IŞİD benzeri Sünni grupların saldırılarına hedef oluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG