Erişilebilirlik

Barcelona’daki Saldırıya Dünyadan Tepki Yağıyor


İspanya’nın Barcelona kentindeki terör saldırısının ardından dünyadan kınama ve halka destek mesajları geliyor.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından, "ABD, Barcelona’daki terör saldırısını kınıyor ve yardım için ne gerekliyse yapacak. Sağlam ve güçlü olun, sizi seviyoruz” mesajını paylaştı. First lady Melania Trump da, Barcelona için dua ettiğini yazdı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da, İspanya'ya yardım etmeye hazır olduklarını söyledi.

Washington'da Japon yetkililerle ortak basın toplantısında konuşan Tillerson, "Dünyanın dört bir yanındaki teröristler şunu bilmeli ki, ABD ve müttefikleri, sizi bulup adalete teslim etmeye kesin kararlıdır" dedi.

Türk Dışişleri Bakanlığı da "Barcelona’da bugün gerçekleştirilen terör saldırılarını en güçlü şekilde lanetliyoruz. Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha ortaya seren ve tüm insanlığı hedef alan bu menfur saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Dostumuz ve müttefikimiz İspanya’yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu ve gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz" açıklamasını yaptı.

NATO: Birlik içindeyiz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Twitter’dan, "Barcelona'daki korkunç saldırıyı kınıyorum. Düşüncelerim saldırıdan etkilenenlere. Teröre karşı mücadelede birlik içinde duruyoruz" diye yazdı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG