Erişilebilirlik

Barcelona’da Minibüs Terörü


İspanya’nın Barcelona kentinde bir minibüs sürücüsü aracı kaldırıma çıkararak kalabalığın içine doğru sürdü. Son resmi açıklamaya göre olayda 14 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi de yaralandı.

Kent merkezindeki turist mahallesi Las Ramblas’da meydana gelen olayın terör saldırısı olduğu açıklandı.

Katalan Bölge Yöneticisi olay ile ilgili iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Saldırıyı IŞİD terör örgütü üstlendi. Saldırının üstlendiğinin duyurulduğu açıklamada "Saldırıyı gerçekleştirenler koalisyon ülkelerini hedef alın çağrısına uyan IŞİD askerleridir" ifadesi kullanıldı. Saldırganlardan birinin Fas doğumlu İspanyol Driss Oukabir olduğu ifade ediliyor.

İspanyol Polisi saldırganın olay esnasında iki polis memuruna da çaptığını açıkladı.

Polis bölgeyi kordonu altına alırken, olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi.

Reuters haber ajansı, yerel kaynaklara dayanarak, iki silahlı kişinin olayın ardından bir restorana girdiğini bildirdi. Söz konusu restoranın bir Türk restoranı olduğu öne sürülüyor.

İspanyol El Pais gazetesi, minibüsün sürücüsünün yayaların üzerine sürdükten sonra aracını terkederek kaçtığını bildirdi. Ancak restorana giren silahlıların araçtakiler olup olmadığı henüz net değil.

Öte yandan Amerika Başkanı Donald Trump da Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Trump mesajında Amerika'nın yardım için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirterek "sağlam ve güçlü durun sizi seviyoruz" ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG