Erişilebilirlik

Bangladeş'te İslamcı Lider İdam Edildi


İslamcı muhalefet lideri Abdülkadir Molla polis aracında gazetecilere konuşurken
İslamcı muhalefet lideri Abdülkadir Molla polis aracında gazetecilere konuşurken
Bangladeş’te savaş suçları işlediği iddiasıyla yargılanıp hüküm giyen İslamcı muhalefet lideri Abdülkadir Molla idam edildi.

Amerika’nın Sesi muhabiri, hapishane yetkililerinin Abdülkadir Molla’nın idam cezasını Perşembe akşamı infaz ettiklerini bildirdi. Molla’nın naşı bir ambulansla cezaevinden götürülürken bina önünde giderek artan sayıda protestocunun toplanlandığı görüldü.

Molla'nın avukatlarının idam cezasının yeniden gözden geçirilmesi talebini reddeden mahkeme, Salı günü yapılması planlanan idamı bir gün ertelemişti.

Molla, 1971 yılında Pakistan’a karşı verilen bağımsızlık savaşında Pakistan ordusu ile işbirliği yaparak savaş suçları işlediği iddiasıyla yargılanmıştı. Uzmanlar, Molla'nın idamının önümüzdeki ay yapılacak olan seçimlerden önce şiddet olaylarını arttırmasından kaygı duyuyor.

Molla’nın partisi Cemaat İslam yaptığı yazılı açıklamada Mollan’ın idam edilmesinin “vahim sonuçlar doğuracağı” uyarısında bulunmuştu.

Merkezi New York'taki İnsan Hakları Gözlem Örgütü, idam kararını yeniden gözden geçirmeden uyguladığı için Bangladeş’in uluslararası hukuk kurallarını ihlal etmiş olabileceğini açıkladı.

Cemaati İslam Partisi Bangladeş’in kurulmasına neden olan ve yarım milyona yakın insanın hayatını kaybettiği kanlı iç savaş sırasında Pakistan ordusu ile işbirliği yapmıştı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG