Erişilebilirlik

Bangladeş'te Restoranda Rehine Alma Eylemini IŞİD Üstlendi


Bangladeş’in başkenti Dakka’da bir restoranda devam eden rehine eylemini IŞİD üstlendi. İki polisi öldüren militanlar restoranda 20 kadar rehine tutuyor, ancak rehinelerin akıbetleri belli değil.

IŞİD’in propaganda organı el Amak, saldırıda 20’yi aşkın kişinin öldürüldüğünü iddia ediyor. Ancak Bangladeş polisi verdiği kaybın iki olduğunu, şu anda rehineleri kurtarmaya çalıştığını bildirdi.

Dün akşam yerel saatle 21.20 sıralarında Dakka’da elçiliklerin bulunduğu semtte, Holey Artisan Bakery adlı restorana sekiz-dokuz saldırganın girdiği bildirildi. Rehineler arasında yabancılar bulunuyor.

Bölgeyi güvenlik kordonu altına alan polis, militanlarla zaman zaman çatışmaya giriyor. Ancak çatışmalar gece yarısına doğru kesildi. Özel polis timlerinin başında bulunan Benazir Ahmed militanlarla iletişim kurmaya ve taleplerini öğrenmeye çalıştıklarını bildirdi.

Restorandan kaçmayı başaran bir çalışan, saldırganların içeri “Allahü Ekber” diye bağırarak girip müşterileri rehin almaya başladığını söyledi.

Dakka’daki bir Amerikan okulunun müdürü Lori Ann Walsh İmdad, evinin bir sokak ötesinde yaşanan olayla ilgili olarak Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, ilk başta silah sesleri duyduğunu ve balkona koştuğunu söyledi. Gece yarısına doğru ortalığı sessizliğin bürüdüğünü belirten İmdad, bölgeye çok sayıda polisin sevk edildiğini de sözlerine ekledi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Dakka’daki Amerikan Büyükelçiliği’ndeki tüm personelden haber aldıklarını, kendilerinden bir rehinenin bulunmadığını söyledi.

Bangladeş’te son dönemde ateistler ve dini azınlıklar kanlı saldırılara hedef oluyor. Saldırıların büyük bir kısmını el Kaide’nin yerel kolu üstleniyor.

El Kaide’nin bu biriminin kuruluşu, örgütün asıl lideri Ayman el Zevahiri tarafından 2014’te açıklanmıştı. Örgütün liderinin 1970’lerin ortalarında Hindistan’da doğan Asım Ömer olduğu bildirilirken, Ömer’in halen Pakistan’da gizlendiğine inanılıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG