Erişilebilirlik

Ban: Libya'ya Daha Sert Önlemler Alınacak


Ban: Libya'ya Daha Sert Önlemler Alınacak
Ban: Libya'ya Daha Sert Önlemler Alınacak

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon Güvenlik Konseyinin Libya lideri Muammer Kaddafi ve yakınlarına karşı yaptırım kararı almasını övdü.

Ban, Konseyin oybirliği ile aldığı kararın, insan haklarının ihlaline izin verilmeyeceği ve bu tür suçlar işleyenlerin sorumlu tutulacağı konusunda güçlü bir mesaj gönderdiğini söyledi.

BM Genel Sekreteri, önümüzdeki günlerde daha sert önlemlere ihtiyaç olacağını da belirtti.

Güvenlik Konseyinin kabul ettiği karar tasarısı Kaddafi, dört oğlu, bir kızı ve yakın çevresinden 10 kişini malvarlıklarını donduruyor.

Kararda ayrıca Libya’ya hemen silah ambargosu konması ve Libya hükümetinin insanlığa karşı işlediği suçları soruşturmak üzere bir savaş suçları mahkemesi kurulması da isteniyor.

Başkan Barack Obama, Cumartesi günü ilk kez Kaddafi’yi çekilmeye çağırdı. Beyaz Saray yetkilileri , Obama’nın bu çağrıyı Almanya Başbakani Angela Merkel ile telefon konuşması sırasında yaptığını açıkladı.

Yetkililere göre Obama, “Bir lider sadece halkına karşı şiddet kullanak iktidarda kalmaya çalışıyorsa, o lider meşruluğunu kaybetmiştir ve çekilerek ülkesi için en doğru olan işi yapması gerekir”dedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG