Erişilebilirlik

Ban Ki Moon’dan Rusya ve ABD’ye Çağrı


U.N. Secretary General Ban Ki-moon addresses lawmakers of the European Parliament in Strasbourg, France, ahead of the body's vote on the Paris climate agreement, Oct. 4, 2016.
U.N. Secretary General Ban Ki-moon addresses lawmakers of the European Parliament in Strasbourg, France, ahead of the body's vote on the Paris climate agreement, Oct. 4, 2016.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Amerika ve Rusya’ya Suriye’de ateşkes görüşmelerine yeniden başlamaları çağrısında bulundu.

Ban Ki Moon konuyla ilgili olarak Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus yetkililerle görüşeceğini kaydetti.

Ban Ki Moon, ateşkes için müzakerelere yeniden başlamalarında ısrarcı olacağını belirtti.

Ban Ki Moon, kuşatma altındaki Halep’e yardım ulaştırılması ve siyasi görüşmelerin başlaması için ateşkesin hayati olduğunu kaydetti.

BM Güvenlik Konseyi üyelerinin veto hakkı sorgulanıyor

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yetkilisi Zeid Ra’ad el Hüseyin de büyük insani felaketleri önleyebilecek karar tasarılarını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin veto etmemelerini engelleyecek girişim arayışına girdi.

El Hüseyin, Güvenlik Konseyi’nin savaş suçları, insanlığa karşı suç ve soykırım gibi konularda daimi üyelerin veto hakkını kısıtlayacak kurallar kabul etmesi gerektiğini kaydetti. 15 üyeli Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri Rusya, Amerika, Fransa, İngiltere ve Çin’in veto hakkı bulunuyor.

Zeid, Halep’te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere son 10 günde düzenlenen hava saldırılarının 2011’de başlayan iç savaştan buyana en şiddetlisi olduğunu kaydetti.

Halep’te 2 haftada 420 ölü

Suriye devlet medyası muhaliflerin Halep’in kuzeyine yönelik top ateşinde en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini 47 kişinin de yaralandığını belirtti.

Devlet televizyonu bazı bombaların Halep Üniversitesi’nin de bulunduğu bölgeye düştüğünü kaydetti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise bombalamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Suriye’de iki hafta önce sona eren ateşkesten bu yana Halep’te 420 kişi yaşamını yitirdi, binden fazla kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğunun Suriye ve muhaliflerin kontrolündeki bölgeden olduğu belirtiliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG