Erişilebilirlik

Ban Irak'ta Suriyeli Kampını Ziyaret Etti


Ban Ki Moon bugün Erbil'deydi
Ban Ki Moon bugün Erbil'deydi

Irak’ın kuzeyinde bir Suriye mülteci kampını ziyaret eden Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon gördüklerini, “yürek burkucu” olarak nitelendirdi ve Suriyeli mültecilere yardım sözü verdi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon bugün Erbil yakınındaki Kevirgosik kampını ziyaret etti, kamptaki ailelerin yaşadıkları zorlukları, hayatta kalma ve yakınlarını bulma mücadelelerini dinledi. Kampta 200 binden fazla Suriyeli mülteci yaşıyor.

Kamptaki ailelerin gelecekle ilgili belirsizlik içinde yaşadığını söyleyen Genel Sekreter, uluslararası kamuoyunun bu mültecilere evlerine dönünceye kadar yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Genel Sekreter Ban, gelecek hafta Cenevre’deki barış konferansı öncesi, Çarşamba günü Kuveyt’te insani yardımla ilgili bir konferans düzenleyeceğini belirtti. Ban Ki Moon, BM’nin mültecilere ayrıca yardım için gerekli tüm insani yardım mekanizmalarını harekete geçireceğini kaydetti.

Mültecilerin çadır, su, hijyenik malzeme, soğuk havaya karşı korunacak teçhizat gibi temel fiziki yardımların yanısıra, sağlık ve eğitim yardımına da ihtiyacı var.

Genel Sekreter bu konuları ayrıca Iraklı liderlerle de görüşüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG