Erişilebilirlik

Baldwin’e Suçlama Yöneltilecek mi?


Aktör Alec Baldwin’in film setinde kullandığı kurusıkı tabancadan çıkan kurşun nedeniyle hayatını kaybeden görüntü yönetmeni Halyna Hutchins için anma töreni düzenlenirken, Baldwin’e suçlama yöneltilip yöneltilmeyeceği tartışılıyor.

Cuma günü bir yönetmen asistanının Baldwin’e bilmeyerek dolu bir silahı verdiğini ve güvenli olduğunu söylediği mahkeme kayıtlarına yansımıştı.

Amerikan USA Today gazetesinde yer alan habere göre film setindeki güvenlik kurallarına uyum bu davanın gidişatında önemli bir yer tutacak.

Gazeteye konuşan Los Angeles şirketi Zweiback’in yönetim ortağı Rachel Fiset ihmal sonucu zarar vermekten kasıtlı harekete kadar bir dizi muhtemel suç konusu gündeme gelebilir.

Yasal uzmanlara göre güvenlik yetkililerinin yükümlülük ve cezai suçlama yöneltmek için daha fazla ayrıntıyı bilmelerini gerektiriyor.

Alec Baldwin’e suçlama yönetilecek mi?

Eski savcı Neama Rahmani’ye göre Baldwin’e cezai suçlama yöneltilmesi zor gibi. Özellikle de söz konusu tabancada gerçek mermi olduğunu bilmediği düşünülürse. Rahmani’ye göre Baldwin’e riskleri bilmesine rağmen silahla sorumsuz bir şekilde hareket ettiği tespit edilirse suçlama yöneltilebilir. Bu da ‘ihmal sonucu zarar verme’ suçlamasıyla sonuçlanabilir. Ancak bununla ilgili henüz bir kanıt yok.

Halyna Hutchins’ın ölümünden kim sorumlu?

Rahmani’ye göre bu soruşturmada daha fazla ayrıntıya ulaşıldığında netleşecek. Rahmani, silahı kimin doldurduğunun, tabancaya ne konduğunun önemli olduğunu belirtiyor ve eğer gerçek mermi konduysa film setinde neden gerçek mermi olduğu sorusunun gündeme geleceğini kaydediyor.

Olayla ilgili daha fazla ayrıntı beklenirken, Los Angeles’ta kaza ve kişisel yaralanmalar konusunda avukatlık yapan Miguel Custodio, film setinde görevli ekibin olayın olduğu günün erken saatlerinde çalışma koşullarını protesto edip seti terketmesiyle ilgili haberlerin prodüksyona sorumluluk yükleyebileceğini belirtiyor.

Buna Baldwin de dahil olabilir çünkü Baldwin filmde yapımcı olarak da görünüyor.

Hutchins için anma töreni

Film setinde Baldwin’in kullandığı kurusıkı tabancada çıkan kurşunla hayatını kaybeden görüntü yönetmeni Halyna Hutchins için New Mexico’da anma töreni düzenlendi.

Görüntü Yönetmeni İçin Anma Töreni
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Törende Hutchins için mumlar yakıldı. Anma törenine yaklaşık 200 kişi katıldı.

Hutchins 42 yaşındaydı.

Perşembe günü gerçekleşen olayda filmin yönetmeni de yaralanmıştı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG