Erişilebilirlik

Bahreyn’de Ölen Eylemci İçin Soruşturma Açıldı


Ülkenin en büyük Şii partisi el Vefak, Salih Abbas Habip adlı kişinin dünkü gösteriler sırasında öldürüldüğü görüşünde.

İçişleri Bakanlığı polislerle göstericilerin çatıştığı yerde ceset bulunduğunu doğruladı ve ölümle ilgili olarak soruşturma açıldığını bildirdi.

Güvenlik kuvvetleri dün başkent Manama ve çevresinde gösteri yapan eylemcileri, göz yaşartıcı gaz ve lastik mermi atarak dağıtmaya çalışmıştı.

Azınlıktaki Şii hükümetten daha fazla siyasi hak isteyen Şii göstericiler Bahreyn'de yarın yapılacak Formula 1 yarışlarını iptal ettirmeye çalışıyor.

Eylemcilere göre, rejim, uluslararası otomobil yarışına ev sahipliği yaparak dünya kamuoyuna ülkede her şeyin normal olduğu izlenimi vermek istiyor. Geçen Şubat ayından beri rejim karşıtı gösteri yapan eylemciler dünden itibaren üç günü “Öfke Günleri” ilan etti.

Kral Hamad Bin İsa El Halife, geçen yılki olaylar sırasında olağanüstü durum ilan ederek; Sünni Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden binlerce asker ve polis getirtmişti.

Kraliyet ailesi yarışın geçen yılki gibi iptal edilmeyeceğini açıkladı ve iptalin aşırı uçlara boyun eğmek olacağını ileri sürdü.

Amerikan donanmasının 5. Filosunun merkez üssü Kuveyt’te bulunuyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG