Erişilebilirlik

Bahreyn'de Muhalefet Hükümete Şart Koştu


Bahreyn'de Muhalefet Hükümete Şart Koştu
Bahreyn'de Muhalefet Hükümete Şart Koştu

Bahreyn'de ana muhalafet grubu hükümetin görüşme talebini reddetti. Hükümet muhalefetle ülkedeki siyasi huzursuzluğu çözmenin yollarını görüşmek istiyor.

El Wefak siyasi bloğu Bahreyn ordusu Manama sokaklarından çekilene kadar hükümetle masaya oturmayacaklarını açıkladı.

Başkent'in ana İnci Meydanı tank ve askerlerle kuşatılmış durumda. Askerler meydanda toplanan protestoculara gözyaşartıcı bomba, plastik mermi ve sapanla müdahale etmişti.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Halife protestoculara müdahale edilmesini savunuyor. Bakan protestocuları ülkeyi mezhep ayrımcılığına sürüklemekle suçluyor. Protestocular dün de meydana yürüyüş düzenlemek istedi ancak askerler tarafından engellendi.

Tahtın veliahtı Prens Salman bin Hamid bin İsa Halife ulusal diyalog çağrısında bulundu. El Wefak grubu üyelerinden Abdül Celil hükümetin diyalog çağrısında samimi olduğuna inanmıyor. Celil hükümetin protestoculara müdahalesini protesto etmek için parlamentodaki görevinden ayrılan 18 milletvekilinden biri. Muhalefet üyeleri Kral'ın ülkede anayasal demokrasiye geçiş ve hükümetin seçimle işbaşına gelmesini ilan edene kadar parlamentoya dönmeyi düşünmüyor. Bahreyn'de 14 Şubat'ta başlayan protestolar Tunus ve Mısır'ı takip ediyor. Protestocular daha fazla eşitlik, hak, siyasi tutukluların serbest bırakılması ve yeni bir hükümet kurulmasını talep ediyor.

XS
SM
MD
LG