Erişilebilirlik

Bahreyn’de Gazeteciler Polisi Küçük Düşürmekle Suçlanıyor


Bahreyn’de Gazeteciler Polisi Küçük Düşürmekle Suçlanıyor
Bahreyn’de Gazeteciler Polisi Küçük Düşürmekle Suçlanıyor

Bahreyn’de emniyet kuvvetlerini küçük düşürdüğü öne sürülen basın mensupları suçlamayı reddetti.

Muhalefetteki el Vasat dergisinin yazı işleri müdürü Mansur el Cimri ile iki eski editörü, hükümet karşıtı gösteriler sırasında, polisler hakkında kötü şeyler yazmakla suçlanıyor.

Üç zanlının ayrıca barışı ihlal ettiği, milli çıkarlara zarar verdiği ve haber uydurduğu da öne sürülüyor.

Cimri suçlamayı reddetti, hükümetin bağımsız basını susturmaya çalıştığını söyledi. İnsan Hakları Gözlem de hükümeti basına sansür uygulamaya çalışmakla suçladı ve zanlılar hakkındaki suçlamaların geri alınmasını istedi.

Bir süre önce Bahreyn’de bir mahkeme, polise saldırdığı öne sürülen bir kişiye 5 yıl hapis cezası verdi. Hükümet karşıtı gösteriler sırasında tutuklanan sanık, cinayete teşebbüs suçundan mahkemeye verilmişti.

Hükümet, 50’ye yakın doktor ve hemşire hakkında da hükümeti devirmek suçundan dava açmayı düşünüyor. İnsan hakları derneklerine göre, sağlık görevlilerin suçu gösterilerde yaralanan kişileri tedavi etmek.

Bahreyn’in Sünni Kralı Hamad Bin İsa El Halife, geçen ay, ülkede 90 gün süreyle olağanüstü durum ilan etmiş ve çoğu Şii olan göstericileri bastırmak için Sünni komşularından yardım istemişti.

Şu anda Bahreyn’deki resmi daireleri 1000 Suudi askeriyle Birleşik Arap Emirlikleri Şeyhi’nin gönderdiği 500 polis koruyor.

Nüfusun çoğunluğunu oluşturan Şiiler azınlıktaki Sünni yönetimden eşit haklar istiyor. Gösterilerde şimdiye kadar en az 24 kişi öldü, yüzlerce kişi tutuklandı.

XS
SM
MD
LG