Erişilebilirlik

Bahreyn Dışişleri Bakanı Türkiye’ye Gidiyor


Bahreyn Dışişleri Bakanı, Cumartesi günü Türkiye’ye gidiyor. Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bahreyn Dışişleri Bakanı’nın bölgedeki son gelişmeleri değerlendirmek için Türkiye’yi ziyaret edeceği belirtildi.

Bahreyn, Katar ile diplomatik ilişkilerini kesen ülkelerden.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Bin Ahmed Bin Muhammed El Halifa, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Erdoğan, Katar’ı izole etmenin hiçbir sorunu çözmeyeceğini belirtmiş, Ankara’nın bölgesel krizin aşılması için herşeyi yapacağını belirtmişti.

Perşembe günü Türk askerlerinin Katar’a konuşlandırılması konusunda meclisten geçen kanunu Cumhurbaşkanı Erdoğan onaylanmıştı. Türkiye Katar’a gıda ve su desteği de sağlayacak.

Türkiye, hem Katar hem de Arap komşularından bazılarıyla iyi ilişkilere sahip. Türkiye ve Katar, Mısır’daki Müslüman Kardeşler ile Suriye’deki muhaliflere destek veriyor.

Katar, Perşembe günü tecritten kurtulacağını belirtmiş ve dış politikadaki bağımsızlığından taviz vermeyeceğini kaydetmişti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Yemen Katar’ı teröre destek vermekle suçlamış ve bu ülkeyle diplomatik ilişkilerini kesmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG