Erişilebilirlik

Bahçeli: ‘CHP PKK’nın Eline Geçmiştir’


Bahçeli: ‘CHP PKK’nın Eline Geçmiştir’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin PKK’nın eline geçtiğini savundu. Bahçeli, "Sözde Kürdistan'a oy veren bu CHP'dir. Terör örgütleriyle iltisaklı kişileri belediyelere taşımaya amaçlayan bu CHP’dir” dedi.

Bahçeli Mersin’de, yıkılan ve yerine "Millet Bahçesi” yapılacağı açıklanan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yanındaki alanda düzenlenen mitingde konuştu. Mitinge, MHP belediye başkanı adayları ve milletvekilleriyle birlikte AK Parti adayları ve milletvekilleri de katıldı.

MHP’li katılımcılar "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" sloganı atınca Bahçeli "Cumhur İttifakı'nda tek yanlı slogan yoktur” diyerek kalabalığı susturdu.

Bahçeli, "Cumhur İttifakı çıkara, al-ver sürecine dayalı bir ittifak değildir. İttifakımızın duruşu, iradesi, mayası, hamuru, ahlakı sağlamdır. Hedefleri sarsılmaz düzeydedir. Bu kentimizde ittifakımızın ruhuyla hareket eden AK Partili kardeşlerime içtenlikle teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

"PKK'lılara 'arkadaş' diyen bu CHP'lilerin ipotekli başıdır"

Bugünkü CHP yönetiminin “zillete” düştüğünü ileri süren MHP lideri, "Bugünkü CHP yönetimi, Türkiye muhaliflerinin esaretine girmiştir. Bugünkü CHP yönetimi PKK'nın eline geçmiştir. Atatürk'ün CHP'si nerede, bugünkü CHP nerededir? Sözde Kürdistan'a oy veren bu CHP'dir. Terör örgütleriyle iltisaklı kişileri belediyelere taşımaya amaçlayan bu CHP'dir. HDP (Halkların Demokratik Partisi) ile pazarlık yapıp belediyeleri peşkeş çekmeye çalışan bu CHP’dir. PYD/YPG'ye 'vatanlarını koruyan örgüt' diyen bu CHP'dir. PKK'lılara 'arkadaş' diyen bu CHP'lilerin ipotekli başıdır. 'YPG bize mi saldıracak?' diyen bu CHP'nin icazetli genel başkanıdır. CHP Genel Başkanı kalkmış bize milliyetçilik anlatıyor. Sakarya Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası üzerinden yalan üstüne yalan konuşuyor. Milli silah sanayisinden rahatsız, çünkü Tank Palet Fabrikası'nda yapılacak silahlar YPG'yi vuracak, çünkü burada üretilen silahlar PKK'yı hedef alacak. Korkusu budur, kaygısı budur, telaşı bu yüzdendir. Ancak çabası boşunadır. (CHP Genel Başkanı) Kılıçdaroğlu'nun maskesi düşmüştür. İhanet senaryosundaki rolü kabusa dönmüştür. Silah konusunda muhasım odakların eline bakılsa memnun olacak. ABD'nin tutsağı olunsa havalara uçacak. Türkiye sevgisi kalmamış, millete aidiyet hissi sıfıra inmiş” ifadelerini kullandı.

"Yedi başlı emperyalizm canavarı”

Devlet Bahçeli, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün risk altında olduğunu ileri sürdü ve "Uyanık olunuz, bekamız tehdit çıkmazındadır. Yedi düvelin gözü üzerimizdedir. Yedi başlı emperyalizm canavarının eli aramızda, fitnesi içimizdedir. Her yolu deniyorlar. Her vasıtayı kullanıyorlar. Her yolu mübah sayıyorlar. Maksatları Türkiye'yi bölmektir. Maksatları milleti birbirine düşürüp kırdırmaktır. Hain terör örgütü PKK'yı bunun için besleyip destekliyorlar. YPG'yi silahlandırıp önünü açmaları da bu sebepledir. Yıllarca devletin ve toplumsal hayatın hücrelerine kadar nüfuz eden FETÖ'nün arkasında durmaları boşuna değildir. 15 Temmuz işgal ve ihaneti, Türkiye'yi yıkmak için planlanmıştı. Milletimize kastedildi. Türkiye çembere alındı. Zalimler karadan, havadan, denizden ülkemizi kuşattı. Hain kalkışma sonucunda 251 vatan evladı maalesef şehit edildi, 2 bin 193 kardeşimiz yaralandı. Gelişmeler karşısında, Türkiye'nin ağır ve şiddetli beka sorununa yüzümüzü dönemezdik" diye konuştu.

"Demokrat Partili hülle girişimi”

Devlet Bahçeli, MHP’den aday gösterilmeyince İyi Parti’ye geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusunun reddedilmesiyle ilgili mesajlar da verdi. Kocamaz, evrakları vaktinde verilmediği gerekçesiyle aday olamamıştı. Bunun üzerine bir son dakika formülü olarak Demokrat Parti’den (DP) aday olmak istedi ama bu başvuru da kabul edilmedi. İyi Parti bunun üzerine kurucu üyelerinden Ayfer Yılmaz’ı DP’den aday gösterdi. Bahçeli bu durumu “hülle” olarak niteledi ve İyi Pati seçmenine "İP'e oy veren kardeşlerim, yeterince istismar edildiniz, yeterince meşgul edildiniz, yeterince siyasi kumpaslara mahkum edildiniz. Gelin Cumhur İttifakı'nda buluşalım. Gelin komplolardan, komploculardan birlikte hesap soralım. İradenizi çalmaya heves edenlere, Demokrat Partili hülle girişimlerine müsaade etmeyin. Mersin'in bereket ve birliği olan cumhurun iradesine birlikte güç verelim” çağrısı yaptı.

Kocamaz ve İyi Parti, belgelerin vaktinde teslim edilmemesini kumpas olarak niteliyor. Sorumlu olarak MHP’nin büyükşehir belediye başkan adayı, mevcut Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı gösteriyor. Tuna ise suçlamaları reddediyor.

Kararsızlara çağrı

MHP Genel Başkanı, konuşmasında kararsız seçmene de seslendi. Bahçeli, "Ya zulme, istismara ve alçaklığa göz yumarak 'zillete tamam' diyeceksiniz. Ya da Cumhur İttifakı'yla birleşip kendinize yeni ve aydınlık bir sayfa açacaksınız. Biz inançlı kadrolarımızla ittifak kurduk. İttifakımız, korkaklara karşı cesurların, ahlaksızlığa karşı namus timsallerinin, talana ve yalana karşı ahlakın, hainlere, eli kanlı teröriste, onlarla iş birliği yapan zillete karşı milli bir ittifaktır. Cumhur İttifakı, en samimi ve saf duygularla mukaddesatımıza sahip çıkanların irfanlı ve inançlı bir ittifakıdır” dedi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG