Erişilebilirlik

Bahçeli İstanbul’da Seçimin Yenilenmesi Israrını Sürdürüyor


Devlet Bahçeli (Arşiv)
Devlet Bahçeli (Arşiv)

17 gün süren yeniden sayımların ardından Çarşamba günü İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, mazbatayı almak için sayım sonucunu beklediği Maltepe’de yarın kutlama mitingi yapacak.

İmamoğlu, “İstanbul’a Yeni Başlangıç” adı verilen buluşmadan bir gün sonra 22 Nisan Pazartesi günü de partisinin azınlıkta olduğu Belediye Meclisi’ni toplayacak.

Ekrem İmamoğlu
Ekrem İmamoğlu

Her ne kadar İmamoğlu, başkan olarak görevine başlamış olsa da Yüksek Seçim Kurulu hala Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İstanbul seçiminin iptal edilmesi ve yenisinin yapılması için olağanüstü itirazını karara bağlamış değil.​

Bahçeli: “İstanbul’da henüz son söz söylenmemiştir”

Bugün Antalya’da Belediye Başkanları toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Kuzey Irak merkezli Rudaw televizyonuna verdiği röportajda “Selahattin Demirtaş’ın aktif siyasette olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim” diyen İmamoğlu’nu ‘mazbatalı şahıs’ sözleriyle eleştirirken İstanbul’da seçiminin henüz sonuçlanmadığını ilişkin görüşlerini de yineledi.

MHP lideri, “Musakka edebiyatından veri tabanı ve altyapıyı kopyalama teşebbüsüne kadar mazbatalı şahıs faaliyetlerini hızlandırmıştır. İstanbul’daki seçimlere şaibe karışmıştır. Büyükçekmece ve Maltepe’de gün yüzüne çıkan iddialar yenilir tutulur değildir. En doğru kararı YSK verecektir. Bize göre İstanbul’daki seçimin yenilenmesi maşeri vicdanı rahatlatacaktır. Mazbata almakla süreç sonlanmamıştır. Biz millet iradesine elbette bağlıyız. Ancak sandık hilelerine tahammül göstermemizi kimse beklememelidir. Henüz her şey bitmemiştir. Son söz söylenmemiştir. Türkiye çok tehlikeli bir girdaba yuvarlanmaktadır. Sokaklar karıştırılmak istenmektedir. CHP, İP, HDP, PKK, FETÖ ortaklığı çok vahim boyutlara ulaşmıştır. Ekrem İmamoğlu, terörist Demirtaş’a methiyeler düzmekte, Ermenilerden Rumuna selam göndermektedir” dedi.

Erdoğan, Yıldırım ve Soylu ile görüştü

Devlet Bahçeli’nin bu açıklamalarından birkaç saat sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP İstanbul İl Başkanlığı’na giderek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da aralarında bulunduğu bir ekiple toplantı yapması dikkat çekti.

Kulislerde hem kabinede hem de partide değişikliklere gideceği konuşulan Cumhurbaşkanı’nın bu toplantıda kurmaylarından İstanbul’daki son duruma ilişkin bilgi alması bekleniyor.

Bahçeli: “Partimizin oy oranı %18,81’i diline dolayanlar fitne nöbetine girdi”

Bahçeli’nin Antalya’daki konuşmasında İstanbul’la ilgili değerlendirmeleri öne çıkmış olsa da MHP lideri ikinci kez partisinin oylarının il genel meclisi ve büyükşehir belediye meclisi sonuçlarının toplanmasıyla ulaşılan yüzde 7,31 değil, bunun neredeyse iki buçuk katı olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı, “Cumhur İttifakı’nı karalamak için organize bir şebeke tedavüldedir. Bilhassa partimizin il genel meclisi seçiminde aldığı yüzde 18,81 oy oranını diline dolayan fırsatçılar fitne nöbetine girmişlerdir. Oy oranımız yüzde 18,81’dir. 18,81 – 1881’dir o da Atatürk’ün doğumudur. Emel sahiplerinin maskeleri düşmüştür. Mesela FETÖ’nün Fehmi’si, Pensilvanya’nın korusu alenen husumet aşılamaya çalışmaktadır. Öteden beri kronik MHP düşmanı olan bu zat, anlaşılan 15 Temmuz’un rövanşını almak için kuyruğa girmiştir. Bu şahsın halen elini kolunu sallayarak geziyor olması hayret verici bir garabettir. Cumhur İttifakı içinde MHP’nin AK Parti’nin altını oyduğunu öne sürmüştür. Hıyanetin korosu, AK Parti’nin eski güzel günleri canlandırmaya yarayabilecek daha az zararlı bir müttefik bulmasını utanmadan teklif edebilmiştir. Hatta AK Parti’nin kendisiyle daha yakın bir müttefik bulmasını önermiştir” dedi.

Türkiye’deki belediyelerin %72’ini AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın kazandığını vurgulayan MHP lideri, milletin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tescil ettiğini dile getirdi. Türkiye’yi yöneten partinin AKP olduğunu vurgulayan MHP Genel Başkanı, partisinin MHP ise TBMM’de denge ve denetleme görevinde sorumluluk üstlendiğini belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG