Erişilebilirlik

Bagram Hava Üssüne Saldırı: Militanlar Püskürtüldü


Bagram Hava Üssüne Saldırı: Militanlar Püskürtüldü
Bagram Hava Üssüne Saldırı: Militanlar Püskürtüldü

Afganistan’da Bagram Hava Üssüne saldırı düzenlenmesinin ardından çıkan çatışmada 10 militan öldürüldü. Çatışmalar sırasında bir Amerikalı sivil görevlinin öldüğü; dokuz askerin yaralandığı açıklandı.

NATO tarafından yapılan açıklamaya göre militanlar hafif silahlar, roket ve el bombası kullanarak erken saatlerde saldırıya geçti. Askeri sözcü Binbaşı Virginia McCabe militanların üsse giriş yapamadığını ancak saldırı sırasında bir binada hasar meydana geldiğini açıkladı.

Saldırıyı Taleban üstlendi.

Kabil’in 50 kilometre kuzeyinde bulunan Bagram, Afganistan’daki en büyük askeri üslerden biri.

Bu arada, ülkenin güneyinde düzenlenen bombalı saldırıda bir NATO askerinin öldüğü açıklandı.

Taleban militanları dün de Kabil’de bir NATO konvoyuna saldırı düzenlemişti. Saldırıda altı NATO askeri dahil 18 kişi ölmüştü. Ölen askerlerin beşi Amerikalı, biri Kanadalıydı. İntihar bombacısı bindiği aracı sabah işe gidiş saatinde hükümet binalarının yakınında havaya uçurdu. Patlamada bir otobüs dahil çok sayıda askeri ve sivil araç hasar gördü. Yetkililer de aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu 12 sivilin öldüğünü, 47 kişinin de yaralandığını açıkladı. Beyaz Saray, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai saldırıyı kınadı.

Taleban militanları son bir yıl içinde saldırılarını arttırmış bulunuyor.

XS
SM
MD
LG