Erişilebilirlik

Bağdat'ta Bombalı Saldırılar:19 Ölü


Felluce kentini ele geçiren el-Kaide bağlantılı militanlar
Felluce kentini ele geçiren el-Kaide bağlantılı militanlar
Irak güvenlik güçleri el-Kaide militanlarının elindeki iki kenti geri almaya hazırlanırken Bağdat’ta düzenlenen bombalı saldırılarda en az 19 kişinin öldürüldüğü bildiriliyor.

En kanlı saldırı Bağdat’ın Şii Şaab mahallesinde meydana geldi. Bomba yüklü iki aracı patlaması sonucu en az dokuz kişi ölürken 25 kişi de yaralandı.

Irak ordusu ve müttefiki Sünni aşiret milisleri el-Kaide’nin Irak kolunun Anbar ilinde ele geçirdiği Rakmadi ve Felluce kentlerine karşı büyük bir operasyona hazırlanıyor.
Iraklı yetkililer hükümet kuvvetlerinin Ramadi’ye düzenlediği hava saldırısında 25 militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Irak’ta 2013 yılında şiddet olayları en kanlı düzeye ulaştı. Geçen yıl Irak’ta silahlı ve bombalı saldırılarda 9 bin 500’e yakın kişinin öldüğü bildiriliyor.

Birleşmiş Milletler ve merkezi İngiltere’de bulunan ve Irak’ta ölü sayımı yapan bir sivil toplum kuruluşu olan IBC (Iraq Body Count) 2008 yılından bu yana ölü sayısının bu kadar fazla olmadığına dikkati çekiyor.

Irak’ta şiddet olayları Nisan ayında, güvenlik kuvvetlerinin Bağdat yakınlarında Sünni göstericilere kanlı müdahalesinin ardından artmıştı.

IBC, 2013 yılında Irak’ta 9 bin 472 kişinin öldüğünü tespit ettiklerini açıklarken, Birleşmiş Milletler’e göre geçen yılki ölü sayısı 7 bin 818.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG