Erişilebilirlik

Bağdat'ta 'Barbie Kliniği'


Bağdat'ta 'Barbie Kliniği'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Bağdat’ın kalabalık kent merkezindeki semtlerden Karrada’da pembe neon ışıkları ‘Barbie Kliniği Açılmıştır’ yazısıyla caddenin bir köşesini aydınlatıyor.

Üzerlerinde t-shirt olan iki erkek, kliniğin giriş kapısını koruyor. Kimi çarşaflı, kimi kot pantolonlu kadınlar içeri giriyor.

İçeride Bağdat’ı kuşatan şiddet ve bombardımanların izinden eser yok.

Baştan çıkarıcı bir şekilde uzanmış bir kadının, at kuyruklu bir başka kadının pembe silüetleri, kliniğin dekorasyonunun bir parçası.

Klinik çalışanları, pembe hemşire gömlekleriyle dolaşıyor.

Bir kliniğin girişini andıran resepsiyon, botoks ya da dolgu enjeksiyonu yaptırmak, yağ aldırmak, saç ektirmek ya da diğer hizmetlerden yararlanmak isteyen ve sırasını bekleyen kadınlarla dolu.

Kliniğin verdiği en çok rağbet gören hizmet ise Hollywood Çizgileri ya da Hollywood Gülümsemesi olarak bilinen ve güzel gülümseme garantisi veren bir işlem.

Klinik uzmanlarından Doktor Salim El Huri, “Hollywood Gülümsemesi için yanak dolgusundan dudak dolgusuna, botoks enjeksiyonlarına ve yüz gerdirmeye kadar her türlü işlemi gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuşuyor.

Üç haftalığına Lübnan’dan Bağdat’a gelen Doktor Huri, bu süre içinde tüm operasyonları yapıyor.

Kliniğin müşterilerinin çoğu Bağdat’tan. Ancak başka kentlerden de buraya gelenler var. Kimileri altı saat uzaktaki kentlerden geliyor.

Doktor Huri, kadınların güzellik uğruna tüm bu işlem ve ameliyatları kendileri ya da eşleri için yaptırdığını söylüyor. Bazı kadınlarsa eşleri tarafından terk edilme korkusuyla bıçak altına yatıyor.

Kısa süre önce evlenen Şihad Müdafar, gülümsemesini daha da güzelleştirmek için dolgu ve botoks enjeksiyonu yaptırdığını söylüyor. Müdafar’a göre güzel olmak, savaş zamanında bile çok önemli.

Müfadar, ”Savaş varsa ne farkeder, savaş olsa bile hayatımızı yaşamaya devam etmeliyiz. Savaşan askerlerin de buna ihtiyacı var” diyor.

XS
SM
MD
LG