Erişilebilirlik

Bağdat Yine Kana Bulandı


Bağdat'ın bombalı saldırıya hedef olan Şii Kemaliye mahallesi
Bağdat'ın bombalı saldırıya hedef olan Şii Kemaliye mahallesi
Bağdat’ın Şii mahallelerinde açık hava pazarı ve alışveriş merkezlerini hedef alan saldırılarda 70'i aşkın kişinin öldürüldüğü bildiriliyor. Polis saldırıların bomba yüklü araçlarla düzenlendiğini açıkladı.

En kanlı saldırının meydana geldiği Sadr mahallesinde birkaç saniyle arayla patlayan iki bomba 13 kişinin ölümüne yolaçtı.

Bağdat Yine Kana Bulandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:22 0:00
Linki indirmek için

Sünni militan gruplar ve el-Kaide’nin Irak kolu geniş çapta mezhep çatışmalarını yeniden başlatma amacıyla yılbaşından beri Şii mahallerine yönelik saldırılarını arttırmış bulunuyor.

Şiddet olaylarının mezhep düşmanlığından kaynaklandığını belirten Başbakan Nuri el-Mailiki Irak halkını birlik içinde olmaya çağırarak Sünni-Şii ortak cuma namazları düzenlenmesi kararı aldı.

Irak’ta 2006 ve 2007 yıllarında zirveye çıkan şiddet olayları azalmakla birlikte bu yılın ilk dört ayında yeniden tırmanan bombalı saldırılarda her ay 200’ü aşkın kişi hayatını kaybetti.

BM, 712 kişinin öldüğü ve 1,633 kişinin yaralandığı Nisan ayının 2008 Haziranından beri Irak’taki en kanlı ay olduğunu bildiriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG