Erişilebilirlik

Bağdadi'den 5 Yıl Sonra İlk Görüntü


IŞİD, örgütün lideri Ebubekir El Bağdadi’ye ait olduğunu iddia ettiği bir video yayınladı. Görüntülerdeki kişi IŞİD’in Suriye’deki son kalesi Bağuz’da yenilgiye uğradığını kabul ediyor ancak önlerinde uzun bir savaş olduğunu söylüyor

Video IŞİD’in medya kuruluşu El Furkan tarafından yayınlandı. Kayıtta, Bağdadi yanında bir makineli tüfekle yerde otururken görülüyor. Bağdadi karşısında oturan ancak yüzleri kapatılmış üç kişiyle konuşuyor.

Irak’ın Musul kentindeki El Nur Camii’nde 2014 yılında verdiği vaazın ardından, bu, Bağdadi’nin yer aldığı ilk video görüntüsü.

Bağdadi geçen ay ABD’nin desteklediği ve YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından ele geçirilen Suriye’nin doğusundaki Bağuz’daki savaşı kaybettiğini kabul ediyor.

Ancak kayıtta Bağdadi ‘Haçlılar’a karşı verilen savaşın uzun bir savaş olduğunu söylüyor.

Bağdadi, Bağuz savaşının Batı’nın barbarlığı ve zulmüyle İslam ulusunun cesaretini, azmini ve direnişini göstediğini belirtiyor.

Bağdadi bu azmin ‘Haçlılar’ı şoke etiğini ve öfkelerini arttırdığını söylüyor.
Savaşın kötü gidişiyle ilgili olaraksa hayatını kaybeden savaşçıların kardeşlerinin bunun intikamını alacağını ve bu savaşın ardından başka bir savaş olacağını belirtiyor.

Ne zaman ve nerede çekildiği bilinmeyen videoda, Bağdadi’nin yavaş ve duraksayarak konuştuğu dikkat çekiyor.

ABD tarafından başına 25 milyon dolar ödül konan Bağdadi, dünyanın en çok aranan kişisi olarak biliniyor.

Bağdadi'nin daha önce öldüğü iddiaları gündeme getirilmişti.


STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG